Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου ανοίγει και πάλι τον Ιούλιο

Αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου

Ανοίγει και πάλι τις πύλες του τον Ιούλιο, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου ύστερα από έξι χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων πραγματοποιήθηκε ανακαίνιση εκ βάθρων ώστε το μουσείο να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες εκθεσιακές απαιτήσεις αλλά κυρίως να είναι αντάξιο των σπουδαίων αρχαιοτήτων που περιλαμβάνει. 

Η έναρξη της λειτουργίας του μουσείου θα γίνει πάντως σταδιακά, όπως ανακοίνωσε η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, κυρία Λίνα Μενδώνη, κατά την επίσκεψή της στην Κρήτη και τη συνάντησή της με τον περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη και τον δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη.

Ετσι τον Αύγουστο πρόκειται να ανοίξουν και άλλες αίθουσες του μουσείου κι αυτό θα επαναληφθεί έως το τέλος του χρόνου οπότε θα λειτουργεί ολόκληρο. 

Σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού εξάλλου θα είναι επισκέψιμη η περιοδική έκθεση.

Στο νέο μουσείο που θα περιλαμβάνει περί τα 8.000 εκθύματα, δύο είναι οι βασικές εκθεσιακές ενότητες με επιμέρους τμήματα η καθεμία. Στην πρώτη παρουσιάζεται ο «Μινωικός και Κρητομινωικός Πολιτισμός. Ο πρώτος ευρωπαϊκός πολιτισμός» από τη δημιουργία έως την πτώση του και στη δεύτερη οι «Ιστορικοί χρόνοι της Κρήτης (τέλη 11ου π.Χ. αιώνα - 4ος μ. Χ. αιώνας)».

Ας σημειωθεί άλλωστε ότι το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου έχει μεγάλη επισκεψιμότητα και όχι μόνον λόγω του τουρισμού της Κρήτης αλλά και λόγω των εκθεμάτων που είναι ευρήματα από την Κνωσό, τη Φαιστό κ.ά. 

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Βήμα

Δείτε επίσης