Τζόνι Ντεπ: Μεταμορφώνεται σε Τόντο για την καινούργια του ταινία

Lone Ranger Τζόνι Ντεπ

Χάρη στον σκηνοθέτη Γκορ Βερμπίνσκι ο ηθοποιός Τζόνι Ντεπ έχει γευθεί την πιο εμπορική περίοδο της καριέρας του αλλά και μυρίσει το άρωμα του Οσκαρ. Ο Βερμπίνσκι είναι ο δημιουργός των τριών πρώτων ταινιών της σειράς «Πειρατές της Καραϊβικής» στις οποίες ο Ντεπ υποδύθηκε τον εκκεντρικό πειρατή-φάντασμα Τζακ Σπάροου.

Για την πρώτη ο Ντεπ προτάθηκε για Οσκαρ, ενώ το Οσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων για την περυσινή χρονιά πήρε ο «Rango», επίσης του Βερμπίνσκι, όπου πρωταγωνιστεί η... φωνή του Ντεπ.

Να τοι πάλι μαζί λοιπόν, Ντεπ και Βερμπίνσκι, σε κάτι που βγαίνει μέσα από τα σωθικά της αμερικανικής ποπ κουλτούρας: «The Lone Ranger». Δημιούργημα των Φραν Στράικερ, Τζορτζ Τρεντλ, ο κατάλευκα ντυμένος μασκοφόρος εκδικητής της Αγριας Δύσης (τον οποίο δεν βλέπουμε ποτέ χωρίς τη μάσκα) ξεκίνησε την πορεία του από το ραδιόφωνο κάνοντας το ντεμπούτο του τον Ιανουάριο του 1933 στον σταθμό WXYZ του Ντιτρόιτ.

Επειτα από 2.956 ραδιοφωνικές εκπομπές ο Lone Ranger τo 1938 πέρασε στον κινηματογράφο ως σίριαλ της Republic και από το 1949 ως το 1957 έγινε δημοφιλής ήρωας της τηλεόρασης - τον υποδύθηκε ο Κέιτον Μουρ (1914 - 1999).

Οπως λένε οι πρώτες πληροφορίες, άλλωστε, η νέα εκδοχή του «Lone Ranger» θα είναι μια συναρπαστική, χιουμοριστική περιπέτεια στην οποία ο μασκοφόρος ήρωας παρουσιάζεται από μια νέα οπτική: ο Ινδιάνος πνευματικός αρχηγός και πολεμιστής Τόντο εξιστορεί τις άγνωστες ιστορίες που μεταμόρφωσαν τον Τζον Ρέιντ, έναν άντρα του νόμου και της τάξης, σε θρύλο της δικαιοσύνης, με κοινό στόχο τη μάχη κατά της απληστίας και της διαφθοράς.

Το σενάριο του «Lone Ranger» έχει γραφτεί από τους Τεντ Ελιοτ και Τέρι Ρόσιο των «Πειρατών της Καραϊβικής», καθώς και τους Ερικ Αρονσον και Τζάστιν Χέιθ. Ο σκηνοθέτης Γκορ Βερμπίνσκι έχει επιστρατεύσει μια αξιόλογη ομάδα συνεργατών συμπεριλαμβανομένου του διευθυντή φωτογραφίας Μπογιάν Μπασέλι («The Ring», «Mr. And Mrs. Smith»).

Η ταινία έχει προγραμματιστεί για διανομή στις 31 Μαΐου 2013.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Βήμα

Δείτε επίσης