Στο σφυρί συλλογή με υπογραφές διάσημων προσωπικοτήτων, στις 24 Ιανουαρίου

Συλλογή με περισσότερες από 100 υπογραφές διάσημων προσωπικοτήτων των τελευταίων πέντε αιώνων, όπως των Τσαρλς Ντίκενς, Σερ Ουίνστον Τσόρτσιλ και του Δούκα του Ουέλινγκτον, θα τεθούν προς πώληση σε δημοπρασία.

Οι υπεύθυνοι του Οίκου δημοπρασιών Campbells Auctions, εκτιμούν πως η συλλογή, που θα δημοπρατηθεί στις 24 Ιανουαρίου, αναμένεται να συγκεντρώσει 30.000 βρετανικές λίρες.

Η υπογραφή του Τσαρλς Ντίκενς

Ο Τζον Έβανς, από το Ουόρδινγκ του δυτικού Σάσεξ της Βρετανίας, παθιασμένος με την πολιτική, συγκέντρωνε τις υπογραφές επί 50 χρόνια έως τον θάνατό του, το 2007. Στη συλλογή περιλαμβάνονται οι υπογραφές του μυθιστοριογράφου και ποιητή Ράντγιαρντ Κίπλινγκ, του ποιητή Γουίλιαμ Γουόρντσγουορθ και του συγγραφέα του Σέρλοκ Χολμς, Άρθουρ Κόναν Ντόυλ.

Τζον Έβανς.

Η παλαιότερη υπογραφή είναι του Α΄ Δούκα του Μάρλμπορο, Άγγλου στρατηγού Τζον Τσόρτσιλ και χρονολογείται από το 1967. Οι υπογραφές των περισσότερων πρώην πρωθυπουργών της Βρετανίας σε βιβλία ή λευκώματα, όπως των Ρόμπερτ Γουόλπολ, Γουίνστον Τσόρτσιλ και Τόνι Μπλερ, είναι επίσης μέρος της συλλογής.

Η υπογραφή του Σερ Ουίνστον Τσόρτσιλ

Οι διοργανωτές της δημοπρασίας χαρακτήρισαν τη συλλογή - στην οποία υπάρχει και η υπογραφή του πρώην ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ - εξαιρετικά εντυπωσιακή. Η συλλογή περιλαμβάνει μέχρι και φωτογραφίες υπογεγραμμένες από τους πρώτους ανθρώπους που πάτησαν στη Σελήνη, Νιλ Άρμστρονγκ και Μπαζ Άλντριν.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης