Σε εφημερίδα του Τσάρλεστον και τους New York Times τα βραβεία Πούλιτζερ

Μια μικρή -για τα αμερικανικά δεδομένα- εφημερίδα του Τσάρλεστον, η Post and Courier, και οι -συνήθεις "ύποπτοι"- New York Times αναδείχθηκαν μεγάλοι νικητές των δημοσιογραφικών βραβείων Πούλιτζερ που απονεμήθηκαν τη Δευτέρα.

Η Post and Courier (με προσωπικό 80 ατόμων και καθημερινή κυκλοφορία 85.000 φύλλων) αναδείχθηκε στην κορυφή της λίστας, στην κατηγορία παροχή δημόσιας υπηρεσίας, για την έρευνά της «Μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος» («Till Death Do Us Apart»). Η έρευνα αφορά τον αυξημένο αριθμό θανάτων λόγω ενδοοικογενειακής βίας στην πολιτεία Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ.

Στην κατηγορία της ερευνητικής δημοσιογραφίας, οι New York Times κέρδισαν ένα ακόμη Πούλιτζερ, αυτήν τη φορά για την αποκάλυψη ομάδων πίεσης που σε συνεργασία με δικηγόρους επιχειρούσαν με επιθετικές πρακτικές να ωθήσουν γενικούς εισαγγελείς να σταματήσουν έρευνες ή να διαπραγματευτούν συμβιβασμούς προς όφελος των πελατών τους.

Το βραβείο ερευνητικής δημοσιογραφίας απονεμήθηκε και στην Wall Street Journal -το πρώτο Πούλιτζερ που κατακτά τα τελευταία χρόνια- για την αποκάλυψη εμπιστευτικών δεδομένων σχετικά με τα κίνητρα και τις πρακτικές παρόχων υγειονομικής περίθαλψης.

Οι Times κέρδισαν δύο βραβεία, για τις φωτογραφίες και τις ανταποκρίσεις σε ό,τι αφορά τη δημοσιογραφική κάλυψη της θανατηφόρας εξάπλωσης του ιού Έμπολα στη Δυτική Αφρική.

Μεταξύ των νικητών, ξεχωρίζει επίσης το Bloomberg News, για την πρώτη του βράβευση με Πούλιτζερ, που αφορά την κατηγορία επεξηγηματική δημοσιογραφία, με θέμα τους τρόπους φοροαποφυγής που ακολουθούν οι αμερικανικές εταιρίες.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης