Σαρώνει η νεανική ταινία Hunger Games με 155 εκατ. δολάρια σε δυο μέρες!

the hunger games

Πρόκειται για ρεκόρ εισπράξεων για πρωτοεμφανιζόμενη ταινία.

To Hunger Games έρχεται κάτω από το φινάλε του Χάρι Πότερ, το οποίο συγκέντρωσε 169,2 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο διήμερο προβολής του και από τον Σκοτεινό Ιππότη του 2008 που το πρώτο διήμερο προβολής του απέσπασε 158,4 εκατομμύρια δολάρια στο αμερικανικό box-office.

Παγκοσμίως, η ταινία έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής 214,25 εκατομμύρια δολάρια.

Θαυμαστές του βιβλίου -η ταινία βασίζεται στην λογοτεχνική τριλογία της Σούζαν Κόλινς- περίμεναν μέχρι και οκτώ ώρες στην ουρά, προκειμένου να εξασφαλίσουν μια θέση στις πρώτες προβολές της ταινίας.

Το Hunger Games ξεκίνησε να σπάει τα ρεκόρ από την Παρασκευή, πριν ξεκινήσει καλά-καλά η προβολή της. Η ταινία έφτασε τα 19,7 εκατομμύρια δολάρια μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Στην ταινία η δράση εκτυλίσσεται σε ένα μετά-αποκαλυπτικό σύμπαν, η Βόρειος Αμερική ονομάζεται Πάνεμ και πρωτεύουσά της είναι η κακόγουστη Κάπιτολ.

Κάθε χρόνο, σε ανάμνηση της καταστολής της εξέγερσης της 13ης περιφέρειας, κάθε μία από τις 12 περιφέρειες αναγκάζεται να στείλει ένα αγόρι και ένα κορίτσι για να λάβει μέρος σε ένα τηλεοπτικό ριάλιτι, ο στόχος του οποίου είναι η αλληλοεξόντωση των διαγωνιζομένων.

Ένα κορίτσι, η Κάτνις Έβερντιν είναι εκείνη που θα κληθεί να εκπροσωπήσει τη 12η περιφέρεια στους αγώνες.

Πρωταγωνίστρια είναι η Τζένιφερ Λόρενς, που απέσπασε πέρυσι μία υποψηφιότητα για Όσκαρ για την ερμηνεία της στην ταινία Στην Καρδιά του Χειμώνα.

Αναλυτές της βιομηχανίας του θεάματος εκτιμούν ότι πρόκειται για την γέννηση μιας τριλογίας. Το στούντιο περίμενε να δει ποιες θα είναι οι εισπράξεις του πρώτου διημέρου για να αποφασίσει εάν θα συνεχιστεί η τριλογία.

Όπως όλα δείχνουν, θα δούμε τελικά στη μεγάλη οθόνη και τις υπόλοιπες περιπέτειες της Κάτνις Έβερντιν.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Τα Νέα

Δείτε επίσης