Πρώτη νίκη στο Nations Legaue - Τι είναι ο νέος θεσμός

Ωραία. Η εθνική μας στο ποδόσφαιρο κέρδισε στην Εσθονία 1-0 (στη φωτό το γκολ του Φορτούνη), έχοντας δυο πρόσωπα στο νέο θεσμό του Nations League. Όμως τι είναι αυτός ο νέος θεσμός;

Το Nations League είναι μια νέα διοργάνωση της UEFA που θα αντικαταστήσει τα φιλικά ματς και θα δίνει εισιτήρια στα τελικά του Euro και του Μουντιάλ. Στο Euro 2020 θα προκριθούν μέσω αυτής της διοργάνωσης 4 ομάδες από τις 24 της τελικής φάσης. Οι άλλες 20 ομάδες θα περνούν από τους 10 ομίλους των προκριματικών (η 1η και η 2 ομάδα κάθε γκρουπ).

Παίρνουν μέρος και οι 55 ευρωπαϊκές ομοσπονδίες. Οι ομάδες χωρίζονται σε 4 κατηγορίες, A-B-C-D, σύμφωνα με την κατάταξη της UEFA μετά την ολοκλήρωση των προκριματικών του Μουντιάλ 2018 (στις 11 Οκτωβρίου 2017 δηλαδή, δεν θα υπολογιστούν τα play-offs που θα γίνουν το Νοέμβριο και ίσως συμμετέχει σε αυτά και η Ελλάδα).

Η League A έχει τις 12 πρώτες ομάδες της κατάταξης. Οι επόμενες 12 είναι στην League Β, οι επόμενες 15 στην League C και οι 16 τελευταίες στην League D.

Η League A και η League Β έχουν από 4 ομίλους των 3 ομάδων. Η League C έχει έναν όμιλο με 3 ομάδες και 3 ομίλους με 4 ομάδες, ενώ η League D θα έχει 4 ομίλους των 4 ομάδων. Με βάση τα παραπάνω... ότι καταλάβατε!

* Η Ελλάδα είναι με Ουγγαρία, Εσθονία και Φινλανδία.  Τα ματς θα είναι μέσα - έξω (εντός - εκτός) και θα διεξαχθούν τον Σεπτέμβρη, τον Οκτώβρη και το Νοέμβρη του 2018 (η κάθε ομάδα θα παίξει δηλαδή 4 ή 6 ματς, ανάλογα με το μέγεθος του ομίλου της).

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης