ΠολυΤεχνείο Αιγίου: Πολιτιστικό Όραμα και Ενότητα

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση  πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 24 Οκτωβρίου στο ΠολυΤεχνείο με αφορμή τα 20 χρόνια από την ίδρυση του.

Παρόντες ο δήμαρχος Αιγιαλείας  οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων

Ανάμεσα στο πλήθος κόσμου που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα ξεχώρισαν οι παρουσίες: του δημάρχου Αιγιαλείας Θανάση Παναγόπουλου, των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Στάθη Θεοδωρακόπουλου, Κώστα Παπακωσταντίνου, Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου, του προέδρου του Δ.Σ. Δημήτρη Μπούνια, των αντιδημάρχων: Βάσω Ψυχράμη, Περικλή Παπαγιαννακόπουλου, Βασίλη Χριστόπουλου, της προέδρου της ΔΗΚΕΠΑ Μαρίας Τσουκαλά, των δημοτικών συμβούλων: Στράτου Βαρδάκη, Βασίλη Χριστόπουλου, Νίκου Θανασούλια, του πρώην βουλευτή και επικεφαλής της ελ.μειοψηφίας του δήμου Πατρεών Νίκου Οικονομόπουλου και μιας σειράς ακόμα προσωπικοτήτων της ευρύτερης περιοχής.

Επίσης ήταν παρούσες όλες οι θεατρικές ομάδες του Δήμου και πλήθος κόσμου.

Ο κ. Παναγιώτης Ρόρος ιδιοκτήτης του χώρου και η συντονίστρια της εκδήλωσης δημοσιογράφος  κ. Δέσποινα Τριανταφυλλοπούλου  ανέλυσαν την  20χρονη πορεία του ΠολυΤεχνείου έως σήμερα.  Δηλαδή τον 1ο και 2ο κύκλο λειτουργίας του.

Στην συνέχεια ο κ. Πέτρος Παπαδόπουλος (σε κάποιους γνωστός και ως Nino Galeti) παρουσίασε αναλυτικά  το πρόγραμμα και τους στόχους της επόμενης τριετίας  ξεκινώντας τον 3ο δημιουργικό κύκλο του Πολυτεχνείου.

Ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο πολιτιστικό σχέδιο ανάπτυξης όχι μόνο του ΠολυΤεχνείου αλλά και ολόκληρης της Αιγιάλειας.

Αίσθηση προκάλεσε η πρόταση για την διοργάνωση του..

«ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ»! Πρόταση που χαιρέτησαν θετικά όλοι οι ανεξαιρέτως οι παρόντες.

Από τον δήμαρχο και όλους τους δημοτικούς συμβούλους, αλλά και όλους τους εκπροσώπους των θεατρικών ομάδων.

Άλλες σημαντικές προτάσεις ήταν..

Α) ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ. Που θα λειτουργήσει στις αρχές του χρόνου στο ΠολυΤεχνείο.

Β)Ο ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΘΙΑΣΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ  Που θα συγκροτείτε από τους καλύτερους συντελεστές όλων των θεατρικών ομάδων με στόχο την εξωστρέφεια

Γ) ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ. Με την συμμετοχή και διδασκαλία  κορυφαίων δασκάλων, ηθοποιών και θεατράνθρωπων.

Δ) ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ.

Ακούστηκαν και άλλες ακόμα δράσεις μικρότερης εμβέλειας.

Διάχυτη ήταν η διάθεση ενότητας και συνεργασίας όλων των παρευρισκομένων.

Ίσως ήταν από τις λίγες φορές που συμπολίτευση – αντιπολίτευση αλλά και όλοι οι άνθρωποι που δρουν  στο θεατρικό χώρο της Αιγιάλειας συμφώνησαν στην ανάγκη να υπάρξει πανδημοτική κινητοποίηση υπέρ τις εξωστρεφούς πολιτιστικής ανάπτυξης του δήμου Αιγιάλειας.

Όλα δείχνουν ότι στο άμεσο μέλλον θα υπάρξουν συζητήσεις και ζυμώσεις γύρω από τις προτάσεις του κ. Παπαδόπουλου για την υλοποίηση αυτών των στόχων.

Η βραδιά εκτός από ενδιαφέρουσα ήταν και συγκινητική αφού βραβεύτηκαν για την προσφορά τους στα πολιτιστικά δρώμενα του Αιγίου οι κύριοι:

Θανάσης Θεολόγης -   Κώστας Κλάγκος καθώς και ο κ.  Λεωνίδας Μαυρουδής  εκπροσωπώντας τους «Φίλους του Πολυτεχνείου» που μάλιστα βρέθηκαν όλοι μαζί επί  …σκηνής μετά από πολλά χρόνια.

Επαίνους παρέλαβαν και όλες οι θεατρικές ομάδες της Αιγιάλειας για την προσφορά τους.

*Τιμητικοί έπαινοι απονεμήθηκαν για την προσφορά τους στα θεατρικά δρώμενα της περιοχής οι θεατρικές μας ομάδες: Θεατρική Έκφραση Αιγίου, Θεατρική Ομάδα Διακοπτού, Απόφοιτοι, Θεατρικό Εργαστήρι Αιγείρας, «ΚΑΡΤΕΛ», Θεατρική Ομάδα Ακράτας, Θεατρική ομάδα  Καμαρών και τέλος η Θεατρική Ομάδα του «Πολυτεχνείου».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης