Πέθανε ο William Peter Blatty, συγγραφέας και σεναριογράφος του «Εξορκιστή»

Ο συγγραφέας και σεναριογράφος της θρυλικής ταινίας τρόμου «Ο Εξορκιστής» (1973), καθώς και σκηνοθέτης του σίκουελ «The Exorcist III» αλλά και του θρίλερ «The Ninth Configuration», o William Peter Blatty, πέθανε σε ηλικία 89 ετών

Τη θλιβερή είδηση του θανάτου του Blatty, που πέθανε Παρασκευή και 13, ανακοίνωσε πρώτος ο σκηνοθέτης του «Εξορκιστή», William Friedkin, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

William Friedkin και William Peter Blatty (1973).

«Ο Εξορκιστής» είναι η πρώτη μεγάλη εμπορική επιτυχία στην ιστορία των ταινιών τρόμου, πολυσυζητημένη, με τεράστια αντίκτυπο και επιρροή στην εξέλιξη του είδους. Ο Blatty, εμπνευσμένος από άρθρα εφημερίδων που ανέφεραν ότι ένα 13χρονο αγόρι στο Μέριλαντ είχε καταληφθεί από δαιμονικές δυνάμεις, έγραψε ένα μυθιστόρημα για ένα δαιμονισμένο κορίτσι. Το βιβλίο του εκδόθηκε το 1971 και η εταιρεία Warner Brothers αγόρασε τα δικαιώματα της ταινίας, προβλέποντας πολύ σωστά ότι έχει τα φόντα να γίνει μεγάλη  επιτυχία.

Το φιλμ προτάθηκε για οκτώ βραβεία Όσκαρ - ανάμεσά τους και για καλύτερη ταινία, πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού για μια ταινία τρόμου -, για να κερδίσει τελικά δύο, μεταξύ των οποίων και για το διασκευασμένο σενάριο του ίδιου του Blatty.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης