Πέθανε από κορωνοϊό ο Alan Merrill, συνθέτης του «I Love Rock 'n' Roll»

Ο Alan Merrill, που έγραψε και ερμήνευσε το θρυλικό τραγούδι «I Love Rock 'n Roll», πέθανε σε ηλικία 69 ετών έπειτα από επιπλοκές λόγω κορωνοϊού.

Ο Merrill πέθανε σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης.   Η κόρη του,  Laura Merrill, μοιράστηκε την είδηση στα social media την Κυριακή, γράφοντας: «Ο κορωνοϊός πήρε τον πατέρα μου σήμερα το πρωί. Μου έδωσαν δυο λεπτά για να τον αποχαιρετίσω, πριν με βγάλουν έξω. Έδειχνε γαλήνιος».

Ο Merrill γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και έζησε στην Ιαπωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο κατά τη διάρκεια της καριέρας του, η οποία περιελάμβανε τη δημιουργία της μπάντας Arrows στο Λονδίνο το 1974. 

Μαζί κυκλοφορήσαν επιτυχημένα singles όπως το «Touch Too Much» και το «I Love Rock 'n Roll» , ένα τραγούδι που αγαπήθηκε και έγινε θρύλος της ροκ.

Ήταν ο ερμηνευτής στο αρχικό τραγούδι, αλλά αργότερα το «I Love Rock 'n Roll» κυκλοφόρησε από την Joan Jett και τη μπάντα της Blackhearts -φτάνοντας στο νούμερο ένα στις ΗΠΑ το 1982. Το τραγούδι κυκλοφόρησε και σε βερσιόν εκτελεσμένη από την Britney Spears.


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης