Πάνω από 60.000 επισκέπτες φέτος στην Γιορτή του Βιβλίου

Γιορτή του Βιβλίου: Έχουμε αύξηση της επισκεψιμότητας περίπου 30% σε σχέση με πέρυσι όπου καταγράφηκαν περίπου 60.000 επισκέπτες. Πέρα από τα νούμερα, η προσέλευση του κοινού ήταν εμφανής τόσο στα περίπτερα των εκδοτών, οι οποίοι έμειναν γενικά ικανοποιημένοι από την παρουσία του κόσμου και τις πωλήσεις, όσο και στις εκδηλώσεις.

Το αδιαχώρητο επικρατούσε στην παρουσίαση του έργου των Καμπρέ και Μπρικνέρ, με τον τελευταίο να συμμετέχει με τον αέρα του σταρ στη «ζωηρή» συζήτηση για τον ευρωπαϊκό Νότο, που ήταν και η κεντρική θεματική της έκθεσης, μαζί με τους συγγραφείς Σαντιάγο Ρονκαλιόλο και Μιχάλη Μοδινό.

«Η Ευρώπη στρέφεται στον εθνικισμό επειδή οι Ευρωπαίοι νομίζουν ότι δεν αποφασίζουν για το μέλλον τους. Ολοι κάνουν ό,τι μπορούν μόνοι τους. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει Ευρώπη ως πολιτικό σύνολο. Η Ε.Ε. είναι μόνο μια μεγάλη οικονομική αγορά», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μπρικνέρ σε μια συζήτηση εκπλήξεων που ευτυχώς δεν έμεινε στους τετριμμένους διαχωρισμούς Βορρά - Νότου, αλλά άγγιξε τα θέματα του εθνικισμού, της τρομοκρατίας και του προσφυγικού.

Φέτος, το κοινό είχε την ευκαιρία να δει από κοντά επίσης τον Γαλλοαλγερινό Σαλίμ Μπασί, τον τιμημένο με το βραβείο Γκονκούρ Ματίας Ενάρ, τον γνωστό συγγραφέα παιδικών βιβλίων Γκουίντο Κόντι από την Ιταλία, τον Τούρκο Ζουλφί Λιβανελί και γνωστούς Ελληνες συγγραφείς.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης