Ο 82χρονος Μπένετον επιστρέφει στην Μπένετον

«Ενώ άλλοι μας αντέγραφαν, τα χρώματα της United Colors χάθηκαν. Αποτύχαμε μόνοι μας. Τα μαγαζιά, τα οποία ήταν γεμάτα φως, έγιναν σκοτεινά και θλιβερά, όπως αυτά της κομμουνιστικής Πολωνίας. Και σταματώντας την παραγωγή των πουλόβερ, που ήταν το σήμα κατατεθέν ήταν σαν να αφαιρείς το νερό από ένα υδραγωγείο» ανέφερε ο Λουτσιάνο Μπένετον ο οποίος με δηλώσεις του στον ιταλικό Τύπο τον περασμένο Νοέμβριο, ανακοίνωσε την επιστροφή του στο τιμόνι του ομίλου.

Με την είσοδο στη νέα χιλιετία, οι κληρονόμοι ανέλαβαν την εταιρεία, τα λαμπερά χρώματα ξεθώριασαν και η οικονομική κάμψη ήταν αισθητή.

Τα τελευταία χρόνια, ο όμιλος Benetton δεν κατάφερε να ανακάμψει από τις απώλειες και η τάση συνεχίστηκε και το 2016. Οι πωλήσεις του ομίλου συρρικνώθηκαν από το 2011 έως το 2016 από δύο δισεκατομμύρια ευρώ σε 1,3 δισ. ευρώ. Μόνο οι άλλες δραστηριότητες διέσωσαν τον όμιλο Benetton, έγραψε ο ιταλικός Τύπος. Ο όμιλος διαθέτει τεράστιες γεωργικές εκτάσεις στην Αργεντινή, ελέγχει υπηρεσίες αυτοκινητοδρόμων στην Ιταλία και τα αεροδρόμια της Ρώμης.

Ο Λουτσιάνο Μπένετον, ίδρυσε το 1965 μαζί με τους αδερφούς του Κάρλο και Τζιλμπέρτο και την αδερφή του Τζουλιάνα το brand που συγκέντρωσε την προσοχή και έγινε γνωστό για τα πολύχρωμα σχέδια και τις τολμηρές διαφημιστικές εκστρατείες.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης