Ο πιο συμπαθής γίγαντας του Χόλιγουντ έφυγε...

Ο γιγαντόσωμος Κόφι, ο μαύρος άνδρας των θαυμάτων στην ταινία "Πράσινο μίλι" πέθανε στα 54 του.

Ο Ντάνκαν άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο του Λος Αντζελες, οκτώ εβδομάδες μετά το καρδιακό επεισόδιο το οποίο υπέστη τον Ιούλιο.

Πρώην σωματοφύλακας, ύψους 1,93, ο Ντάνκαν ήταν μία επιβλητική φιγούρα, που έπαιξε μία ευρεία ποικιλία ρόλων. Γεννήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου του 1957 στο Σικάγο και μεγάλωσε χωρίς πατέρα, μόνο με την μητέρα και την αδελφή του.

Το 1995 έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο, συμμετέχοντας στην ταινία «Friday»

Ηταν υποψήφιος για Οσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου το 1999 για τον ρόλο του μαύρου κρατούμενου Κόφι στην ταινία «Το Πράσινο Μίλι», ωστόσο έπαιξε και ρόλους δράσης, ενώ χάρισε την φωνή του και σε ήρωες κινουμένων σχεδίων.

Προσπάθησε μαζί με Μπρους Γουίλις να σώσει την Γη στην ταινία «Αρμαγεδδών», έπαιξε μαζί με τον Γουίλ Φέρελ στην κωμωδία «Talladega Nights», στο «Daredevil», ενώ εμφανίστηκε σε τηλεοπτικές παραγωγές όπως το «Two and a Half Men», το CSI και άλλες.

Χαρακτηριστικός όμως έμεινε ο ρόλος του στην μεταφορά της ομώνυμης νουβέλας του Στίβεν Κινγκ το «Πράσινο Μίλι», δίπλα στον Τομ Χανκς, ως ο θανατοποινίτης Τζον Κόφι, ένας άνθρωπος με ευγενική συμπεριφορά και εκπληκτικές θεραπευτικές δυνάμεις, ο οποίος φυλακίστηκε και εκτελέστηκε για ένα έγκλημα που δεν είχε διαπράξει.

Η ερμηνεία του αυτή του χάρισε την υποψηφιότητά του για Οσκαρ και αποτέλεσε το εναρκτήριο λάκτισμα στην καριέρα του, η οποία άρχισε στα 30 του, αφότου άφησε την δουλειά του ως σωματοφύλακας.

Η αρραβωνιαστικιά του, Ρεβέρεντ Ομαρόζα Μάριγκολτ, ζήτησε σεβασμό της ιδιωτικότητας μέχρι να ανακοινωθούν η κηδεία του και οι εκδηλώσεις μνήμης.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης