Ο Παντελής Παυλίδης στην Αθηναίδα αυτό το Σάββατο

Αυτοδίδακτος δημιουργός και πειραματιστής  της σύγχρονης Ελληνικής λαϊκής μουσικής τέχνης, ο Παντελής Παυλίδης επιστρέφει στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πρωτεύουσας με την καινούργια του δημιουργία «Αλφάβητος – Ήχοι Αιώνων», σε μία παράσταση που θα φιλοξενηθεί στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Αθηναΐς». Το έργο αποτελεί μουσική αναδρομή από την αρχαιότητα στο σήμερα και περιλαμβάνει τις μουσικές ενότητες Θεογονία, Αλφάβητος, Αιγαίο Πέλαγος & Μαύρη θάλασσα.  

Ξεκινώντας από την αρχαία Ελληνική λυρική ποίηση και έργα μεγάλων ποιητών όπως της Σαπφούς και του Αλκαίου διανύουμε μία μουσική διαδρομή μέχρι το Βυζάντιο για να αναπαράγουμε την ψαλτική τέχνη και χαρτογραφούμε τη σύγχρονη παράδοση της Ελλάδας, με αφηγητή τον ήχο της λύρας και οδηγό την ιστορία και τη μνήμη της λαϊκής θυμοσοφίας. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας εξερευνούμε ένα «λαβύρινθο» ήχων για να ανακαλύψουμε τον «χτύπο» της παλλόμενης καρδιάς του διαχρονικού ελληνικού πολιτισμού.

Συντελεστές: 

Ευανθία Κατσουρού: Τραγούδι

Παν Καπερνέκα: Tραγούδι – αυλός – βαλίχα – μανδούρα – κρουστά

Κλεονίκη: Τραγούδι – χορός – κρόταλα

Γιάννης Νικολαΐδης: ΤσέλοΟρφέας Παυλίδης:  Ψηφιακά μέσα

Παντελής Παυλίδης: Λύρα – Τραγούδι

Save The Date:

Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017, στις 21.30 το βράδυ, η Μουσική Θεατρική Σκηνή του  Πολυχώρου Πολιτισμού «Αθηναΐς» φιλοξενεί τον Παντελή Παυλίδη στην παράσταση «Αλφάβητος – Ήχοι Αιώνων». Η παράσταση αποτελεί μία συμπαραγωγή της “Texnis – Οργάνωση Θεάματος” και του Μουσικού συλλόγου «ΕΥΔΟΥΣΙΝ».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης