Ο Λούβρος αγόρασε τον πίνακα "Ο Χριστός του Ελέους" 7,8 εκατ. ευρώ

Ένα ανεπανάληπτο αριστούργημα της γαλλικής τέχνης της εποχής του 1400, το οποίο αποδίδεται στον ζωγράφο Ζαν Μαλουέλ, αποκτήθηκε από το Μουσείο του Λούβρου έναντι τιμήματος 7,8 εκατ. ευρώ.

O Βενσάν Πομαρέντ, διευθυντής του τμήματος ζωγραφικής του Λούβρου, είπε:

Η αγορά έγινε έπειτα από μία μακρά σειρά ερευνών για να διαπιστωθεί η αυθεντικότητα του έργου. «Ο Χριστός του Ελέους υποστηριζόμενος από τον Άγιο Ιωάννη» αγοράσθηκε έπειτα από διαπραγματεύσεις 12 ετών με τον ιδιοκτήτη του, έναν παλαιοπώλη από την κεντρική Γαλλία.

Κατά τον ίδιον πρόκειται για «το σημαντικότερο απόκτημα της τελευταίας 50ετίας για το Μουσείο», όσον αφορά τη ζωγραφική. «Πρόκειται ουσιαστικά για τον γενεσιουργό πυρήνα της γαλλικής ζωγραφικής», εξήγησε. Ο Ζαν Μαλουέλ, που γεννήθηκε στη Νιμέγκ (σημερινή Ολλανδία) πριν το 1370 και πέθανε στη Ντιζόν το 1415, ήταν ο επίσημος ζωγράφος του Δούκα της Βουργουνδίας Ερρίκου του Τολμηρού, περί τα 1400.

Η απόκτηση του έργου, το οποίο καταχωρήθηκε ως ‘εθνικός θησαυρός’ στο Λούβρο, χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από άγνωστο μαικήνα, ο οποίος θα επωφεληθεί από μία μεγάλη φοροαπαλλαγή.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Καθημερινή

Δείτε επίσης