Ο Κρίστιαν Μπέιλ συγκρούεται με τις κινεζικές αρχές

Ο διάσημος, βραβευμένος με Oscar ηθοποιός Κρίστιαν Μπέιλ βρέθηκε στην Κίνα για την προώθηση της καινούριας του ταινίας "Flowers of War" και θέλησε να συναντήσει τον Κινέζο ακτιβιστή Τσέν Γουανγκτσένγκ.

Τα πράγματα όμως δεν εξελίχθηκαν ομαλά αφού όταν ο γνωστός ηθοποιός προσπάθησε να επισκεφθεί το σπίτι του ακτιβιστή με ένα τηλεοπτικό συνεργείο του CNN, ήρθε αντιμέτωπος με τις κινεζικές αρχές. 

Οι κινεζικές αρχές τους απογόρευσαν να πλησιάσουν το σπίτι του Τσέν Γουανγκτσένγκ, ο οποίος βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό μετά την 4ετή φυλάκισή του. 

Ο Κρίστιαν Μπέιλ την ώρα του επεισοδίου ρωτούσε επίμονα τους αστυνομικούς γιατί δεν μπορούσε να δει έναν ελεύθερο άνθρωπο. 

Όπως δήλωσε αργότερα στο CNN ο ηθοποιός "Δεν περίμενα τέτοια αντίδραση", "Το μόνο που ήθελα ήταν να του σφίξω το χέρι, να τον ευχαριστήσω και να του πω πόσο με ενέπνευσε". 

Πρέπει να πούμε πως ο ακτιβιστής Τσέν Γουανγκτσένγκ τράβηξε την προσοχή όταν στράφηκε εναντίον Κινέζων κρατικών αξιωματούχων, επειδή αυτοί με την σειρά τους ανάγκαζαν γυναίκες, οι οποίες ήδη είχαν ένα παιδί, να κάνουν έκρωση ακόμα και αν ήταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη!

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης