Οι κουκκίδες του Ντάμιεν Χιρστ στην Αθήνα

Οι κουκκίδες του Ντάμιαν Χιρστ

Η έκθεση «Damien Hirst: Κουκκίδες, η πλήρης συλλογή, 1986-2011» θα προηγηθεί της πρώτης μεγάλης αναδρομικής έκθεσης του έργου του Χερτς, η οποία θα εγκαινιαστεί στην Tate Modern τον Απρίλιο του 2012.

Οι διάσημοι πίνακες του Ντάμιεν Χιρστ με τις κουκκίδες κατακτούν τον κόσμο. Η έκθεση που αποτελείται από τα spot paintings του καλλιτέχνη παρουσιάζονται σε έντεκα γκαλερί Gagosian σε ολόκληρο τον κόσμο. Ανάμεσα στις πόλεις που επισκέπτεται η έκθεση είναι και η Αθήνα.

Η έκθεση περιλαμβάνει περισσότερους από 300 πίνακες, από την πρώτη κουκκίδα που ζωγράφισε ο Χιρστ εν έτει 1986, μέχρι και τα πρόσφατα έργα του και φέρουν παράξενα ονόματα, όπως «Υδροχλωρική Κοκαΐνη».

Ο Χιρστ, ένας από τους πιο επιδραστικούς καλλιτέχνες της εποχής μας, έχει φτιάξει 1.500 συνολικά spot paintings, ενώ τώρα μια ομάδα βοηθών του δουλεύει σε ένα έργο ενός εκατομμυρίου κουκκίδων που θα χρειαστεί εννέα χρόνια για να ολοκληρωθεί.

Παράλληλα με την έκθεση θα κυκλοφορήσει η έκδοση «The Complete Spot Paintings 1986-2011», η οποία αποτελεί μια πλήρη αναφορά σε όλα τα έργα με κουκκίδες που φιλοτεχνήθηκαν από τον Hirst στο αντίστοιχο διάστημα.

Η έκθεση The complete spot paintings διαρκεί έως τις 10 Μαρτίου και στην Αθήνα φιλοξενείται στην γκαλερί Bogosian, Μέρλιν 3, Κολωνάκι.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Βήμα

Δείτε επίσης