Ντοκιμαντέρ για τους Beatles δια χειρός Πίτερ Τζάκσον

Ο σκηνοθέτης των επικών ταινιών φαντασίας του Τόλκιν, Πίτερ Τζάκσον, μετά το ντοκιμαντέρ «They Shall Not Grow Old» για τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο -που καταγράφει τις ζωές των στρατιωτών χρησιμοποιώντας ανεκτίμητο αρχειακό υλικό- επιμένει στο σινεμά τεκμηρίωσης, αυτή τη φορά με πρωταγωνιστές του Beatles.


 
 

Όπως ανακοινώθηκε, 50 χρόνια από τη συναυλία των Beatles στην ταράτσα των γραφείων της Apple Records στο Λονδίνο, ο Νεοζηλανδός σκηνοθέτης ετοιμάζει ένα νέο ντοκιμαντέρ για το συγκρότημα, και θα χρησιμοποιήσει ως κορμό του τις 55 ώρες υλικού που τραβήχτηκαν το 1969 για τα γυρίσματα της ταινίας «Let It Be» (1970) του Μάικλ Λίντσεϊ -Χογκ.


 
 

«Οι 55 ώρες ανέκδοτου υλικού και οι 140 ώρες ηχητικού υλικού που έχουμε στη διάθεσή μας θα εξασφαλίσουν ότι αυτή η ταινία θα είναι η απόλυτη εμπειρία που οι θαυμαστές των Beatles ονειρεύονταν εδώ και καιρό», δήλωσε ο Τζάκσον.

«Είναι σαν μια μηχανή του χρόνου να μας ταξιδεύει πίσω στο 1969, και να έχουμε τη δυνατότητα να βρεθούμε στο στούντιο και να βλέπουμε αυτούς τους τέσσερις φίλους να φτιάχνουν μαζί σπουδαία μουσική».


 
 

Το σπάνιο υλικό από τα παρασκήνια των ηχογραφήσεων του άλμπουμ και τη δημιουργία της ταινίας έχει πάρει σχεδόν μυθικές διαστάσεις για τους θαυμαστές του συγκροτήματος, τόσο επειδή οι Beatles δεν συνήθιζαν να τραβούν υλικό καθώς ηχογραφούσαν στο στούντιο όσο και γιατί το γκρουπ θα διαλυόταν 18 μήνες μετά το τέλος των γυρισμάτων.


 
 

Η εμπλοκή του Τζάκσον στο πρότζεκτ μπορεί να αποτελεί έκπληξη, μοιάζει ωστόσο λογική, καθώς, για την επεξεργασία του ταλαιπωρημένου υλικού, ο σκηνοθέτης αναμένεται να χρησιμοποιήσει ανάλογη τεχνογνωσία και εξελιγμένες μεθόδους με εκείνες που έκαναν εφικτή τη δημιουργία του «They Shall Not Grow Old».


 
 

Η ημερομηνία εξόδου του νέου φιλμ στις αίθουσες δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, αλλά το πιθανότερο είναι ότι θα πραγματοποιηθεί μέσα στο 2020, προκειμένου να συμπέσει με την επέτειο κυκλοφορίας του άλμπουμ «Let It Be» και της ομότιτλης ταινίας.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης