Ντε Νίρο: Ούτε ο Τσάπλιν δεν θα γινόταν δεκτός στην Αμερική του Τραμπ

Την αντίδρασή του για την μεταναστευτική πολιτική των ΗΠΑ, τα «εναλλακτικά γεγονότα» και την εχθρική στάση της κυβέρνησης Τραμπ απέναντι στην Τέχνη εξέφρασε ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, στη διάρκεια ομιλίας του σε γκαλά της Νέας Υόρκης.

Μεταξύ άλλων, ο γνωστός ηθοποιός είπε ότι ο Τσάρλι Τσάπλιν δεν θα μπορούσε να εισέλθει στις ΗΠΑ εξαιτίας της μεταναστευτικής πολιτικής του Τραμπ. 

Σε δείπνο προς τιμήν του, ο 73χρονος ηθοποιός κατήγγειλε τους αυστηρούς ελέγχους της αμερικανικής κυβέρνησης, εκφράζοντας φόβους ότι αυτά θα μπορούσαν να εμποδίσουν «τον επόμενο Τσάπλιν» να έρθει στις ΗΠΑ.

«Όλοι εμείς στο σινεμά -σκηνοθέτες, ηθοποιοί, σεναριογράφοι, μέλη των συνεργείων, μέλη του κοινού- χρωστάμε στον Τσάρλι Τσάπλιν, έναν μετανάστη που πιθανώς να μην μπορούσε να περάσει σήμερα από τους αυστηρούς ελέγχους. Ελπίζω να μην κρατάμε μακριά τον επόμενο Τσάπλιν» σημείωσε.

Ο Βρετανός Τσάπλιν ταξίδεψε στις ΗΠΑ το 1910 και έμεινε στη χώρα για 40 χρόνια. Το 1952, όμως, οι Αρχές τις χώρας τον εμπόδισαν να επιστρέψει στις ΗΠΑ από ταξίδι στη Βρετανία, κατηγορώντας τον ότι στηρίζει τον κομμουνισμό. Ο Τσάπλιν πήγε να ζήσει στην Ελβετία, αν και επέστρεψε στις ΗΠΑ για να λάβει τιμητικό βραβείο.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης