Νέοι γίνονται ''Καραγκιοζοπαίχτες'' και λένε ''οχι'' στη κρίση!

Ευχάριστη είδηση για το Θέατρο Σκιών, το οποίο προσλαμβάνει 120 νέους για εργασία.Πολλοί από αυτούς άλλωστε ασχολούνται αποκλειστικά για βιοποριστικούς λόγους με την λαϊκή τέχνη που συμπληρώνει 150 χρόνια διαρκούς παρουσίας στην Ελλάδα και διαμορφώνονται αντίστοιχα οι διαφορετικές σχολές, παίρνοντας την σκυτάλη από τους παλιούς καραγκιοζοπαίχτες.

Η νέα τάση καταγράφεται με αφορμή το πρώτο Φεστιβάλ Καραγκιόζη στη χώρα μας, που διοργανώθηκε από το Πανευρωπαϊκό Σωματείο Θεάτρου Σκιών.

Ολοκληρώνεται δε σήμερα Παρασκευή στο Μουσείο του Θανάση Σπυρόπουλου στους Αγίους Αναργύρους.

Ο μπερντές του βετεράνου πια Θανάση - φέτος κλείνει 60 χρόνια στην τέχνη του Καραγκιόζη και μετά τον θάνατο του Γιάνναρου είναι σήμερα ο παλιότερος - έχει μήκος πάνω από έξι μέτρα.

Την Τέταρτη το βράδυ όμως ο έμπειρος καραγκιοζοπαίχτης δεν πήγε πίσω, δεν άναψε ο ίδιος τη λάμπα και δεν έπαιξε με τους βοηθούς του κάποια παράσταση του λαϊκού ήρωα με τη γνώριμη φωνή.

Κι αυτό αφού τον λόγο είχαν νέοι καραγκιοζοπαίχτες, νέα παιδιά που λατρεύουν το θέατρο σκιών και κάνουν τα πρώτα τους βήματα - αν και οι περισσότεροι από αυτούς ήδη ασχολούνται επαγγελματικά.

Και ο Θανάσης είχε απλά τον ρόλο του κριτή.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης