Μπόρις Μπερεζόφσκι: Ο διάσημος πιανίστας στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Μεγάλη εκδήλωση, που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα μετακινήσεων εντός του Σεπτεμβρίου, πραγματοποιεί ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών (ΠΑΣΠΑ) στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στις 8 Οκτωβρίου, στις 8.30 το βράδυ.

Το κοινό της Αθήνας θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μια αριστουργηματική συναυλία με διάσημες μελωδίες και μουσικές για μπαλέτο, βαλς, μαζούρκες, σερενάτες και έργα για πιάνο και ορχήστρα των Φρεντερίκ Σοπέν και Πιότρ Ιλιτς Τσαϊκόφσκι, ερμηνευμένα από κορυφαίους δεξιοτέχνες του είδους.

Ο διάσημος ανά τον κόσμο πιανίστας Μπόρις  Μπερεζόφσκι, που μαγεύει το κοινό με την ερμηνεία και την προσωπικότητά του -Χρυσό Μετάλλιο στον Διεθνή Διαγωνισμού Πιάνου Τσαϊκόφσκι της Μόσχας- έχει κατακτήσει την κορυφή τόσο για την ακατανίκητη δύναμη και ανυπέρβλητη τεχνική του, όσο και για τον βαθυστόχαστο σκεπτικισμό και την εσωτερικότητα των ερμηνειών, αλλά και τον σπάνιο χαρακτήρα του.

Με τον ρωσικής καταγωγής καλλιτέχνη θα συμπράξει η φημισμένη Ρωσική Κρατική Ορχήστρα Εγχόρδων της Φιλαρμονικής της Μόσχας,  μια από τις κορυφαίες ορχήστρες εγχόρδων του κόσμου, που θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στη χώρα μας υπό τη μουσική διεύθυνση του Αλεξέι Ούτκιν.

H συναυλία της 8ης Οκτωβρίου, είναι ένα στοίχημα υψηλοτάτης δεξιοτεχνίας και εκφραστικής τελειότητας και αξίζει να την παρακολουθήσει το ευρύ κοινό και όχι αποκλειστικά οι λάτρεις της κλασικής μουσικής.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Τα έσοδα θα διατεθούν στον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών.

Το μήνυμα της εκδήλωσης είναι «Η μετακίνηση είναι πολιτισμός».

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών ΠΑΣΠΑ, είναι ο πρώτος σύλλογος που ιδρύθηκε στην Ελλάδα (έτος 1977) με αντικείμενο τις βαριές κινητικές αναπηρίες. Είναι μέλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Αναπήρων DPI και είναι εκφραστής των παραπληγικών και βαριά κινητικά αναπήρων πανελλαδικώς.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης