Μπαζάρ αγάπης, προσφοράς και ελπίδας

Ενα μικρό δώρο μπορεί να φέρει τεράστια χαρά σε ένα παιδί ή σε κάποιο άλλο αγαπημένο μας πρόσωπο. Η αξία του όμως πολλαπλασιάζεται όταν η αγορά του βοηθάει και άλλους ανθρώπους. Και φέτος τα Χριστούγεννα πολλά μπαζάρ αγάπης οργανώνονται σε κάθε σημείο της Αθήνας για να προσφέρουν όμορφες και οικονομικές λύσεις σε όσους δεν έχουν διαλέξει ακόμη τα χριστουγεννιάτικα δώρα τους. Κάθε αγορά από τα μπαζάρ αυτά, συμβάλλει στην ενίσχυση του έργου οργανώσεων και κοινωφελών ιδρυμάτων και χαρίζει χαμόγελα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. 
 

Μπαζάρ της ΕΛΕΠΑΠ

Η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Ανάπηρων παιδιών προσφέρει δώρα, παιχνίδια, γλυκά και χριστουγεννιάτικα είδη σε μπαζάρ που διοργανώνει στο Παγκράτι (Κόνωνος 16), με σκοπό τη βοήθεια και τη στήριξη των παιδιών με αναπτυξιακές δυσκολίες και κινητικές αναπηρίες. Την Παρασκευή και το Σάββατο 9-10 Δεκεμβρίου, από τις 10:00 έως τις 18:00 και από τις 10:00 - 16:00 η Εταιρεία περιμένει όλους εμάς να τη στηρίξουμε.

ΕΛΕΠΑΠ: Κόνωνος 16, Παγκράτι


Χριστουγεννιάτικο παζάρι «Ατραπός» του ΟΚΑΝΑ
Για πέμπτη χρονιά φέτος ο Σύλλογος Γονέων και τα μέλη της Μονάδας Εφήβων και Νέων «ΑΤΡΑΠΟΣ» διοργανώνουν τριήμερο παζάρι την Παρασκευή 9/12 και το Σαββατοκύριακο 10 και 11/12. Οι επισκέπτες θα γευθούν γλυκά, καφέ, θα ακούσουν μουσική και θα αγοράσουν χειροποίητα δώρα - από την ομάδα Εφήβων και Νέων του προγράμματος - για τα αγαπημένα τους πρόσωπα, όπως χριστουγεννιάτικα στολίδια, διακοσμητικά αντικείμενα, κεριά, κοσμήματα, καλάθια με δώρα και γλυκά. Τα έσοδα θα διατεθούν για την υλικοτεχνική υποστήριξη των εργαστηρίων της Μονάδας και για τη χορήγηση υποτροφιών στα μέλη της, προκειμένου να ολοκληρώσουν την εκπαιδευτική τους πορεία.
Μονάδα Εφήβων «Ατραπός» Βαρβάκη 9, Γκύζη.
Ωρες λειτουργίας του BAZAAR: Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 10-12/12, 12:00-20:00

Παζάρι ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ
 
Κάτι ξεχωριστό έχει ετοιμάσει εφέτος η δημιουργική ομάδα του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων. Οσοι παρευρεθούν την Τρίτη 13 και την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης θα έχουν την ευκαιρία - πέρα από τα δώρα που θα ήθελαν να αγοράσουν - να φτιάξουν τα δικά τους στολίδια στα εργαστήρια που θα στηθούν. Τα έσοδα θα διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών του προγράμματος.
Δημοτικός Πολυχώρος «Γαλαξίας», Πλ. Νέας Σμύρνης, ώρες λειτουργίας 11:00 -21:30

Μπαζάρ του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος
Στο «τρένο των ευχών» μας καλεί να επιβιβαστούμε φέτος τα Χριστούγεννα το Χατζηκυριάκειο ίδρυμα Πειραιά. Μετά το επιτυχημένο μπαζάρ που διοργανώθηκε στο Σύνταγμα στις 6-8 Δεκεμβρίου, το τρένο αναχωρεί για τον Πειραιά, όπου στις 17 και 18 Δεκεμβρίου διοργανώνεται ένα δεύτερο για να προμηθευτούν όλοι τα γιορτινά τους δώρα: χριστουγεννιάτικα στολίδια κάρτες, καλλυντικά, φυσικά προϊόντα, βιβλία, χειροποίητα είδη φτιαγμένα από τα παιδιά και τους εθελοντές. Παράλληλα διοργανώνονται εκδηλώσεις και θεατρικές παραστάσεις.
Ωρες λειτουργίας 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. (Είσοδος Ελεύθερη)

Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία
Δικαίωμα στη χαρά αυτά τα Χριστούγεννα δεν έχουν μόνο οι άνθρωποι αλλά και οι τετράποδοι φίλοι μας! Η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία καλεί όλους εμάς το Σάββατο 17(10:00-22:00) και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου (10:00-18:00) στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι προκειμένου να ενισχύσουμε το έργο της αγοράζοντας διαφόρων ειδών ρούχα σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Τα έσοδα θα διατεθούν για την αγορά τροφής και φαρμάκων για τους μικρούς μας φίλους.
Τεχνόπολη, Πειραιώς 100, Γκάζι

Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών
Το τμήμα Ενηλίκων της Εταιρείας μας προσκαλεί στις 14-15 Δεκεμβρίου (10:00-18:00) και 16 Δεκεμβρίου (10:00-15:00) στο Πρότυπο Κέντρο Εκπαίδευσης και αποκατάστασης «Πόρτα Ανοιχτή» στην Αργυρούπολη. Κοσμήματα, είδη δώρων, ποικιλία φυτών καθώς και βιβλία ή παιχνίδια θα περιμένουν όλους τους επισκέπτες.
Γερουλάνου 117, Αργυρούπολη
UNICEF
Γνωστή σε όλους για το έργο της η Unicef συνεχίζει και φέτος να προσφέρει χριστουγεννιάτικες κάρτες και παιχνίδια για παιδιά και μητέρες που το έχουν ανάγκη. Κάρτες, παιχνίδια, διακοσμητικά, ατζέντες και ημερολόγια, μπλουζάκια, εσάρπες, φουλάρια, κεριά, στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δένδρο και πολλά άλλαΗ κάρτα της Unicef που θα επιλέξουμε φέτος για τις ευχές μας σε αγαπημένα πρόσωπα, θα δώσει ένα καλύτερο μέλλον στα λιγότερο προνομιούχα παιδιά του πλανήτη. Τα είδη της UNICEF μπορείτε να βρείτε στα καταστήματά της σε όλη την Ελλάδα ή στον διαδικτυακό τόπο της UNICEF.
Ανδρ. Δημητρίου 8 και Τζ. Κέννεντυ 37, Καισαριανή

 

Πηγή: 
tovima.gr

Δείτε επίσης