Μουσείο Μπενάκη: Σεμινάρια αρχιτεκτονικής 2/7-16/7 και 17/7-31/7

Μουσείο Μπενάκη

Με επίκαιρες συζητήσεις επεξεργασίας της «Μορφής» τόσο στην αρχιτεκτονική όσο και στην τέχνη, θα πραγματοποιηθούν στο Μουσείο Μπενάκη στις 2/7-16/7 και 17/7-31/7, δύο καλοκαιρινά σεμινάρια αρχιτεκτονικής.

«Στόχος του σεμιναρίου είναι αυτοί που συμμετέχουν να μάθουν νέες τεχνικές σχεδιασμού με βάση τα τελευταία τρισδιάστατα προγράμματα που μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει. Αυτό που πετυχαίνεις είναι αναπτύξεις έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης πάνω στην αρχιτεκτονικό χώρο» επισημαίνει η αρχιτέκτονας Νεφέλη Χατζημηνά που από κοινού με τον Έρικ Κάρκαμο διοργανώνουν για δεύτερη χρονιά τα σεμινάρια «Omni(progra)chromatic by X|A».

«Φέτος θα γίνουν δυο σεμινάρια γιατί είχαμε μεγάλο αριθμό αιτήσεων, κάθε αίτηση περνάει από επιτροπή» εξηγεί η Ν. Χατζημηνά που έχει αποφοιτήσει από το Μετσόβιο Πολυτεχνείο, έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Κολούμπια και έχει δουλέψει για τον καθηγητή του Μπερνάρ Τσουμί, αρχιτέκτονα του Μουσείου Ακρόπολης.

Το σεμινάριο έχει να κάνει στην ουσία με τρισδιάστατο- ψηφιακό πρόγραμμα. Οι συμμετέχοντες μπορούν να επεξεργαστούν ψηφιακά μια μορφή και να αναπτύξουν ένα νέο αρχιτεκτονικό περιβάλλον. Πέρυσι από τις 90 αιτήσεις κατάφεραν να γίνουν δεκτές μόλις 25.

«Πολλά από τα παιδιά που λάβανε μέρος χρησιμοποίησαν την πιστοποίηση του work shop, για τα μεταπτυχιακά προγράμματα. Μέσω του σεμιναρίου εμπλουτίζουν τα προσόντα τους και έχουν μια επαφή με εμάς που συνεργαζόμαστε με πανεπιστήμια του εξωτερικού ώστε να τους ανοίξουμε κάποιες πόρτες ακόμα και για δουλειά» εξηγεί η αρχιτέκτονας.

Ο συνεργάτης της Ν. Χατζημηνά, Έρικ Κάρκαμο είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Λος 'Αντζελες, έχει διδάξει στο πανεπιστήμιο UPΕΝ, στο Κολούμπια, το Γέιλ και άλλα πανεπιστήμια διεθνούς φήμης.

Το σεμινάριο τελείται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής και της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Οι αιτήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ φέτος θα γίνουν δεκτά 50 άτομα.

Η δουλειά των συμμετεχόντων θα παρουσιαστεί σε έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη στις 31 Ιουλίου.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Καθημερινή

Δείτε επίσης