Με Νορβηγικό <<ύφος>> σας υποδέχεται το Μουσείο Μπενάκη!

Στο Μουσείο Μπενάκη στην Πειραιώς, από τις 24 Ιανουαρίου παρουσιάζονται τα τελευταία επιτεύγματα της νορβηγικής αρχιτεκτονικής με έμφαση στις εξελίξεις,που είναι σημαντικές για το κοινωνικό σύνολο.Πρόκειται για έργα, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα κατασκευών, από έναν μικρό χώρο ανάπαυσης και ιδιωτικές κατοικίες, μέχρι περίπλοκες κατασκευαστικές λύσεις και υποδομές, καθώς και τις μεγάλες αστικές διαμορφώσεις των πρόσφατων ετών. 

 Στο Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζονται 31 μεμονωμένα έργα καθώς και δύο ομάδες που εμφανίζονται μαζί: η «Παθητική κατοικία» και η αξιοποίηση των εθνικών τουριστικών διαδρομών της Νορβηγίας. Σε ειδικές ενότητες εξάλλου αναδεικνύονται τα έργα εκτός Νορβηγίας, η κατασκευή κατοικιών, εγκαταστάσεις, το «Νέο στο παλαιό», οι τοπικοί πολιτιστικοί φορείς, εκπαίδευση και σχολεία, η αναψυχή και οι υπαίθριες δραστηριότητες, καθώς και οι εθνικές τουριστικές διαδρομές.

 Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν η Εθνική Όπερα και το Μπαλέτο της Νορβηγίας, οι νέες εγκαταστάσεις για άλμα σκι στο Holmenkollen, το Παγκόσμιο Θησαυροφυλάκιο Σπόρων Svalbard, ακόμη και οι Φυλακές Halden, έργα που αποτελούν στο σύνολό τους αναθέσεις κατασκευών, που χρηματοδοτήθηκαν γενναιόδωρα από το νορβηγικό κράτος μέσω χορηγιών. 

Επίσης δύο συμπλέγματα μουσείων στην επαρχία Nordland, το Κέντρο Hamsun και το Μουσείο Petter Dass, ακόμη το περίπτερο Lantern Pavilion, ένας κατασκηνωτικός χώρος για παιδιά, δύο μεγάλα σχολεία στο Kristiansand και το Οσλο, η Πρεσβεία της Νορβηγίας στο Νεπάλ, ένα αεροδρόμιο στην Ινδία, ένα εκθεσιακό περίπτερο στην Κορέα, εργατικές κατοικίες, αγροικίες αλλά και σαλέ, κτίρια διαμερισμάτων κ. ά.

 Η διάρκειά της έκθεσης στο Μουσείο Μπενάκη είναι ως τις 10 Μαρτίου.


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης