Μαρόκο: Βράβευση του Γιώργου Γεωργόπουλου για την ταινία «Tungsten»

Γεωργόπουλος-Μαυροειδής

Με ειδική μνεία της κριτικής επιτροπής του 18ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μεσογειακού Κινηματογράφου του Τετουάν βραβεύθηκε η ταινία «Tungsten» του Γιώργου Γεωργόπουλου. Η βράβευση προστίθεται στην ούτως ή άλλως επιτυχημένη διεθνή πορεία της ταινίας στα φεστιβάλ όλου του κόσμου.

To Φεστιβάλ του Τετουάν γεννήθηκε το 1985 με στόχο την προώθηση του κινηματογράφου της Μεσογείου. Το 2006 οι αρχές του Μαρόκο δημιούργησαν το Mediterranean Film Festival Foundation, υπό την επίβλεψη του υπουργού Επικοινωνιών, με σκοπό τη διασφάλιση της συνέχειας της διοργάνωσης.

Το «Τungsten», πρώτη μεγάλου μήκους ταινία μυθοπλασίας του Γεωργόπουλου, παίχθηκε πριν από λίγο καιρό με επιτυχία στις ελληνικές αίθουσες (περιορισμένο κύκλωμα) σε κοινό πρόγραμμα με τον «Ξεναγό» του Ζαχαρία Μαυροειδή.

Εκτός άλλων συμμετείχε στο 33ο Φεστιβάλ Μεσογειακού Κινηματογράφου του Μονπελιέ αλλά και στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κύπρου, όπου και απέσπασε τέσσερα βραβεία: καλύτερης ταινίας - Χρυσή Αφροδίτη, καλύτερης σκηνοθεσίας, καλύτερου σεναρίου και καλύτερου μοντάζ.

Επίσης ήταν υποψήφιο για δύο βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου:

βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη (Γιώργος Γεωργόπουλος) / βραβείο Β' ανδρικού ρόλου (Βαγγέλης Μουρίκης).

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Βήμα

Δείτε επίσης