Μάντσεστερ: Μεγαλειώδης συναυλία συγκινησιακά φορτισμένη

Η μεγάλη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο Μάντσεστερ την Κυριακή από την Αριάνα Γκράντε με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, των Τζάστιν Μπίμπερ,  Κέιτι Πέρι,  Coldplay,  Φάρελ Ουίλιαμς,  Μάιλι Σάιρους,  Take That,  Usher, Black Eyed Peas, έγινε σε κλίμα συγκίνησης καθώς πριν μερικές από ώρες, μια νέα επίθεση είχε συνταράξει το Λονδίνο.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω που ήρθατε και είστε αγαπημένοι μεταξύ σας, ισχυροί και ενωμένοι. Πιστεύω πως η αγάπη και η ενότητα που δείχνετε είναι το φάρμακο που πραγματικά χρειάζεται ο κόσμος μας», είπε η Γκράντε στο πλήθος κόσμου που ξεπέρασε τις 50.000.

Η συναυλία «One Love Manchester» οργανώθηκε από την 23χρονη Αμερικανίδα τραγουδίστρια προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για τους πολίτες που τραυματίστηκαν από την τρομοκρατική επίθεση της 22ας Μαΐου στο Manchester Arena.

Η μεγάλη συναυλία, η οποία διεξήχθη υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των επιθέσεων στη Βρετανία.

Στη συνέχεια, το πλήθος χόρεψε και τραγούδησε με τους αγαπημένους του καλλιτέχνες. Συγκινητικά ήταν και τα λόγια της Κέιτι Πέρι, η οποία παρότρυνε το πλήθος να επιλέξει την αγάπη. «Δεν είναι εύκολο να επιλέγεις πάντα την αγάπη, έτσι δεν είναι; Ειδικά σε στιγμές όπως αυτές, σωστά; Μπορεί να είναι το πιο δύσκολο πράγμα που κάνει, αλλά η αγάπη κατακτά τον φόβο και το μίσος. Σας ενθαρρύνω να επιλέξετε την αγάπη, ακόμα και όταν είναι δύσκολο. Μην αφήσετε κανέναν να την πάρει μακριά σας», είπε η 32χρονη τραγουδίστρια.

Το μήνυμα αυτό επανέλαβε και ο Τζάστιν Μπίμπερ, ο οποίος ξεσήκωσε το κοινό όταν ανέβηκε στην σκηνή με το μήνυμα: «Είστε τόσο γενναίοι.... Δεν συμφωνείτε ότι η αγάπη πάντα κερδίζει;».

Αφού η Αριάνα Γκράντε ερμήνευσε τα τραγούδια της, τη θέση της στη συνέχεια πήραν οι Coldplay που ερμήνευσαν, μεταξύ άλλων, το τραγούδι «Don't  Look Back  in Anger», που είχε γραφτεί από το συγκρότημα από το Μάντσεστερ, Oasis, το 1995, και έχει γίνει σύμβολο της ανθεκτικότητας της πόλης.

Τα εισιτήρια της συναυλίας εξαντλήθηκαν ελάχιστα λεπτά αφότου βγήκαν προς πώληση. Στο πλήθος βρέθηκαν πολλοί έφηβοι, που φορούσαν βραχιόλια με τη φράση «we stand together» (είμαστε ενωμένοι). Πολλοί ήταν εκείνοι που έζησαν τον τρόμο στις 22 Μαΐου. Κάποιοι βρέθηκαν στη συναυλία παρά τα εμφανή τραύματά τους, ακόμα και με τη βοήθεια αναπηρικών αμαξιδίων.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης