Κόμπι Μπράιαντ: Πέτυχε 60 πόντους στο τελευταίο του παιχνίδι!

Aνεπανάληπτες στιγμές έζησαν όσοι βρέθηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης  στο Staples Center. Ολοι ήταν εκεί για να παραβρεθούν στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του 37χρονου Κόμπι Μπράιαντ Αυτός τους το ανταπέδωσε με συγκλονιστικό τροπο, αφού πέτυχε 60 πόντους, οδηγώντας τους Λέικερς  στη νίκη επί της Γιούτα με 101-96!

Πέτυχε 60 πόντους με 22/50 σουτ και 10/12 ελεύθερες βολές, συμπεριλαμβανομένων και 17 στη σειρά στην τελευταία περίοδο ήταν τα τελευταία του κατορθώματα.

“Επί 20 χρόνια όλοι μου έλεγαν: πάσαρε τη μπάλα. Σήμερα όλοι μου έλεγαν: μην πασάρεις” είπε γελώντας αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης ο Κόμπι.

O κόσμος που βρέθηκε στο Staples Center προσέφερε ένα μοναδικό standing ovation στον θρύλο των Λέικερς! Στον άνθρωπο που πέρυσι ξεπέρασε τον Μάικλ Τζόρνταν στη λίστα με τους κορυφαίους σκόρερ όλων των εποχών στο ΝΒΑ και συνολικά στην καριέρα του έχει κατακτήσει πέντε πρωταθλήματα!

Εκτός από αυτά ο μεγάλος Κόμπι, που πήρε το όνομά του από ένα πιάτο κρεάτων που άρεσε στους γονείς του, ήταν MVP των 2008, πολυτιμότερος στους τελικούς του πρωταθλήματος το 2009 και το 2010, ενώ συνολικά έχει αναδειχθεί 18 φορές All Star! Επίσης το 2006 και το 2007 αναδείχθηκε κορυφαίος σκόρερ, ενώ στην πλούσια καριέρα του έχει καταφέρει να κερδίσει και διαγωνισμό καρφωμάτων!

Ηταν ο πρώτος γκαρντ που κέρδισε τη συμμετοχή του στο ΝΒΑ απευθείας μετά το λύκειο. Ο νεότερος παίκτης που έπαιξε ποτέ στο ΝΒΑ και ο νεότερος παίκτης που ξεπέρασε το φράγμα των 30 χιλιάδων πόντων στα 34 του. Με την εθνική ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών πανηγύρισε δύο χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια σε Πεκίνο και Λονδίνο.

 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης