Κρίσιμες ώρες για το Mega Channel

Τι σκέπτονται οι μέτοχοι του Mega; Σήμερα ώρα 3 το μεσημέρι λήγει η προθεσμία για να καταθέσει φάκελο αδειοδότησης. Το σχέδιο ήταν να συμμετείχε στο διαγωνισμό για τις άδειες μια τρίτη εταιρεία συμφερόντων τους.

Η επιλογή αυτή είναι νόμιμη αφού ο νόμος ορίζει πως καμία εταιρεία που βρίσκεται σε καθεστώς εκκαθάρισης δεν μπορεί να λάβει μέρος στον τηλεοπτικό διαγωνισμό του ΕΣΡ. Η εταιρεία του Μega (Τηλέτυπος) μπορούσε λοιπόν να μπει στο άρθρο 99.

Το σχέδιο της διοίκησης του Mega προέβλεπε, επίσης, πως στη συνέχεια, η εταιρεία  που θα διεκδικούσε την άδεια, θα απορροφούσε την Τηλέτυπος ΑΕ, όταν ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη διαδικασία από το πτωχευτικό δίκαιο.

Μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης δεν είχαν ξεκαθαρίσει οι οριστικές προθέσεις των μετόχων κι αν τελικά θα εμφανίζονταν, με όποιο σχήμα, στο διαγωνισμό. 

Σε κάθε περίπτωση, το Mega έχει τη δυνατότητα, να εκπέμπει, ως το τέλος του Φεβρουαρίου, καθώς, όπως ορίζει ο νόμος 4339/2015, όποιος σταθμός δεν συμμετάσχει στη αδειοδοτική διαδικασία, μπορεί να μεταδίδει σήμα έως και τρεις μήνες από την προκήρυξη των αδειών, η οποία έγινε στις 27 Δεκεμβρίου 2017.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης