Κορύφωση για την εικαστική Έκθεση "ΑΕΡΙΟΦΩΣ"

Με την ανάδειξη του καλύτερου έργου κορυφώθηκε πρόσφατα η εικαστική έκθεση «ΑΕΡΙΟΦΩΣ» που πραγματοποιείται στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο της έκθεσης 160 Χρόνια Made In Greece, χορηγός της οποίας είναι το Φυσικό Αέριο – Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας.

Τρία αναγνωρισμένα πρόσωπα της καλλιτεχνικής κοινότητας, οι Poka-Yio (Πολύδωρος Καρυοφύλλης), Αλέξης Κανιάρης και Παντελής Χανδρής, συμμετείχαν στη διαδικασία ανάδειξης του πιο άρτιου εικαστικά έργου, μαζί με τη Διευθύντρια του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου κα. Φλώρου, ενώ δόθηκε μια ψήφος και από το ευρύ κοινό, μέσα από σχετική online διαδικασία στο Facebook. Τα μέλη της κριτικής επιτροπής αφού ξεναγήθηκαν στην έκθεση από την επιμελήτρια κα. Κατερίνα Αποστολίδου (εικαστικός και διευθύντρια του προγράμματος Fine Arts & Technology του ΑΚΤΟ), ανέδειξαν ως νικητήριο το έργο της Όλγας Μάσνιακ με τίτλο Making a connection.

Το έργο αποτυπώνει με κέντημα τον χάρτη των χωρών που σχετίζονται με τη μεταφορά του φυσικού αερίου έως την Ελλάδα. Όσον αφορά στα κριτήρια αξιολόγησης, τα μέλη της επιτροπής εστίασαν στο γεγονός ότι η δημιουργός ανέδειξε το θέμα του φυσικού αερίου συνδυάζοντας το συμβολικά με κομμάτια της δικής της ιστορίας.

Στη σχετική τελετή ανάδειξης του νικητήριου έργου έδωσε το παρών και η κα. Έλενα Ράπτη Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων στο Φυσικό Αέριο, η κα. Εύα Μαυρίδου, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων ΑΚΤΟ και η κα. Ζωή Αθανασοπούλου, Υπεύθυνη Marketing ΑΚΤΟ.

Η εικαστική έκθεση «ΑΕΡΙΟΦΩΣ» θα λειτουργεί έως τις 25 Μαρτίου 2018, Τρίτη έως Παρασκευή, 12.00-20.00/ Σάββατο & Κυριακή, 11.00-20.00 

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

(Πειραιώς 100, Γκάζι) – Αίθουσα «Ν. Υδαταέριο»

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης