Καραγκούνης: Λυπάμαι για το πέναλτι που έχασα... Μπορούμε να περάσουμε

Γκολ

"Είχαμε την ευκαιρία, με το πέναλτι που έχασα, να πάρουμε τη νίκη και να είναι όλα διαφορετικά. Αυτό που κάναμε όμως στο δεύτερο ημίχρονο (η εθνική με πάικτη λιγότερο κυριάρχησε), πρέπει να μας δώσει αυτοπεποίθηση και να μη μείνουμε στο πέναλτι που χάσαμε. Είναι ακόμα στο χέρι μας να περάσουμε". Αυτό δήλωσε ο διεθνής μέσος του Παναθηναϊκού Γιώργος Καραγκούνης που στο τέλος του αγώνα με την Πολωνία έχασε με πέναλτυ την ευκαιρία να γίνει το 2-1 και η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου να ξεκινήσει νικηφόρα το Euro 2012.

Ο Καραγκούνης κλήθηκε να σχολιάσει και τις διαιτητικές αποφάσεις: «Η αλήθεια είναι πως βγήκαν πολύ γρήγορα οι κίτρινες, αλλά δεν θέλω να μιλήσω για τον διαιτητή. Στο πρώτο μέρος κι εμείς δεν ήμασταν πολύ καλοί. Στο δεύτερο ανεβήκαμε, ισοφαρίσαμε, πήραμε αυτοπεποίθηση. Γίναμε εμείς κυρίαρχοι στην έδρα του αντιπάλου και θα μπορούσαμε να έχουμε νικήσει. Είπαμε στο ημίχρονο να μην κοιτάμε τον διαιτητή, αλλά πώς θα συνέλθουμε εμείς. Το καταφέραμε, βάλαμε το γκολ, χάσαμε το πέναλτι, σκοράραμε το γκολ που δεν μέτρησε... Νωρίτερα ήταν διπλό το χέρι στο πέναλτι που ο διαιτητής δεν μας έδωσε αφού είπε ότι ήταν ακούσιο».

Για τη συνέχεια στη διοργάνωση επισήμανε ότι «όλα τα ματς είναι δύσκολα και πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε σαν να είμαστε εκτός έδρας, παρόλο που ο κόσμος ήταν συγκινητικός σήμερα. Ξέρουμε ότι λόγω της κρίσης δεν μπορεί να έρθει περισσότερος, γι’ αυτό κι εμείς θα πρέπει να δώσουμε το παν». Για την παρουσία των νεαρών συμπαικτών του σχολίασε ότι «είναι πολύ σημαντικό να συμμετέχουν 20 χρονών παιδιά σε Euro. Εκτός απ’ αυτούς, θα κερδίσει η Ελλάδα από το να παίρνουν τέτοιες εμπειρίες. Εύχομαι να συνεχιστεί αυτό και να μπουν κι άλλοι σταδιακά στην ομάδα. Να πούμε περαστικά όλοι στον Αβραάμ και να του ευχηθούμε να γίνει γρήγορα καλά και να έρθει κοντά μας. Η ομάδα, όμως, δεν πρέπει να στέκεται στα πρόσωπα. Γιγαντώνεται από τα προβλήματα και πρέπει να κοιτάξει μπροστά».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης