Ισπανικό ένταλμα σύλληψης κατά του... 007

Ο ανίκητος Τζέιμς Μποντ μπορεί να νικηθεί από κάποιον τελικά; Ίσως από την ισπανική Δικαιοσύνη! Με διεθνές ένταλμα σύλληψης απειλεί τον διάσημο ηθοποιό Σον Κόνερι καθώς και τη σύζυγό του Μισελίν, ισπανός δικαστής ο οποίος ζητεί εξηγήσεις για τη συμφωνία απόκτησης της πολυτελούς έπαυλης του ζεύγους στη Μαρμπέγια.

Η υπόθεση αφορά στην απόκτηση πολυτελούς κτιρίου στην περίφημη Κόστα ντελ Σολ, όπου ο σκοτσέζος σταρ συνήθιζε να παραθερίζει μέχρι το 1999. Εκείνη τη χρονιά, η έπαυλη πωλήθηκε και το 2004-05, στο ίδιο οικόπεδο ανεγέρθη ένα πολυτελές κτίριο τεσσάρων ορόφων για το οποίο η δικαιοσύνη έχει υποψίες για έκδοση παράνομης κατασκευαστικής άδειας από τον γνωστό για την εμπλοκή του σε υποθέσεις διαφθοράς, και πρώην δήμαρχο της Μαρμπέγια Χεσούς Χιλ ι Χιλ.

Εμπνευσμένη από την ταινία Τζέιμς Μποντ του 1964 με πρωταγωνιστή τον Σον Κόνερι, η έρευνα έχει λάβει την ονομασία  «Επιχείρηση Χρυσοδάκτυλος»!

Ο Σον Κόνερι υποστηρίζει πως δεν υπάρχει τίποτε μη νόμιμο στην υπόθεση της πώλησης της έπαυλης και έχει προφασισθεί την προβεβηκυία ηλικία του, όπως και την εύθραυστη κατάσταση της υγείας του. Έχει εκφράσει τη βούληση να συνεργασθεί προκειμένου να απαντήσει γραπτώς στα ερωτήματα που θα του θέσει η δικαιοσύνη.
Η ανάκριση μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε στη Μαρμπέγια, είτε στις Βερμούδες, όπου ζει ο κύριος και η κυρία Κόνερι.
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης