Η ψηφιακή τεχνολογία απειλεί τα θερινά σινεμά με αφανισμό

Από τη νέα χρονιά, όλες οι κινηματογραφικές ταινίες θα είναι υποχρεωτικά ψηφιακές (για χαμηλότερο κόστος). Αυτό σημαίνει ότι οι παλιές μηχανές αχρηστεύονται (ήδη πωλούνται προς 2-3.000 ευρώ σαν αντίκες) ενώ οι ψηφιακές είναι ακριβές (περίπου 30.000 ευρώ).

Υπάρχει όμως και κάτι χειρότερο! : Η ψηφιακή τεχνολογία δεν μπορεί να λειτουργήσει σε εξωτερικούς χώρους, κάτω από το φεγγάρι και τα αστέρια. Ο Θωμάς Μανιάκης. ο 75χρονος χειριστής του μηχανήματος προβολής του κινηματογράφου “Θησείον”, ο οποίος στο παρελθόν έχει επανειλημμένα αναδειχθεί ως ο καλύτερος κινηματογράφος στον κόσμο, θεωρεί πως η νέα ψηφιακή απειλή θα σημάνει και το τέλος των θερινών σινεμά.

Το θέμα αναδεικνύει ο Guardian. Η εφημερίδα γράφει πως αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν 140 θερινοί κινηματογράφοι, όταν στη δεκαετία του 1970 ο αριθμός τους ανερχόταν στους 700 ενώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η ένωση θερινών κινηματογράφος, η φετινή προσέλευση στους θερινούς ήταν μειωμένη κατά 20% λόγω του άστατου καιρού αλλά και τουΠαγκόσμιου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου.

Το αφιέρωμα ολοκληρώνεται με το αποκαλούμενο ως «φιλί της ζωής» στα θερινά σινεμά που έδωσε φέτος ο σκηνοθέτης Μάρτιν Σκορσέζε, ο οποίος δήλωσε πως, σε πείσμα των καιρών, θα εξακολουθήσει να γυρίζει ταινίες σε φιλμ. 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης