Η ταινία «Peter Rabbit» επικρίθηκε για απεικόνιση «αλλεργικού εκφοβισμού» - Συγγνώμη από τη Sony για την επίμαχη σκηνή

Οι παραγωγοί της νέας ταινίας «Peter Rabbit» (Πίτερ Ράμπιτ) ζήτησαν συγγνώμη έπειτα από τις αντιδράσεις που προκάλεσε μία σκηνή,  όπου ένας από τους χαρακτήρες της  εμφανίζει αλλεργική αντίδραση.

Η επίμαχη σκηνή δείχνει έναν από τους πρωταγωνιστές της ταινίας, ο οποίος είναι αλλεργικός στα βατόμουρα, να δέχεται επίθεση με βατόμουρα από μια συμμορία λαγών.

Σε κοινή τους ανακοίνωση, η Sony Pictures και οι παραγωγοί της ταινίας, αναφέρουν ότι δεν θα έπρεπε να έχουν διακωμωδήσει το ζήτημα αυτό. Ακτιβιστές καταφέρθηκαν εναντίον της συγκεκριμένης σκηνής και κάποιοι χρήστες του Twitter χρησιμοποίησαν το hashtag #boycottpeterrabbit.

Το φιλανθρωπικό ίδρυμα «Παιδιά με Τροφικές Αλλεργίες» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook: «τα αστεία με τις τροφικές αλλεργίες βλάπτουν την κοινότητά μας».

Εξάλλου, χιλιάδες άνθρωποι υπέγραψαν αίτηση διαμαρτυρίας με αποδέκτη τη Sony Pictures.

Η επίμαχη σκηνή περιλαμβάνεται στην κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου «Οι Περιπέτειες του Πίτερ Ράμπιτ» της Beatrix Potter, της διάσημης Βρετανίδας συγγραφέως εικονογραφημένων παιδικών βιβλίων, που άρχισε να προβάλλεται στους αμερικανικούς κινηματογράφους το σαββατοκύριακο.

Ο χαρακτήρας στην ταινία Τομ Μακ Γκρέγκορ, ο οποίος έχει αλλεργία στα βατόμουρα, δέχεται επίθεση από τον Πίτερ και τους φίλους του με τα συγκεκριμένα φρούτα, οι οποίοι μάλιστα φτάνουν στο σημείο να του βάλουν βατόμουρα στο στόμα διά της βίας και σταματούν μόνο όταν εκείνος κάνει ένεση αδρεναλίνης.

Η Sony Pictures ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ήταν λάθος των παραγωγών να περιλάβουν τη συγκεκριμένη σκηνή, «ακόμη και με έναν καρτουνίστικο, χονδροειδή τρόπο».

«Ειλικρινώς, μετανιώνουμε που δεν ήμασταν περισσότερο ενήμεροι και ευαίσθητοι απέναντι στο θέμα και ζητούμε συγγνώμη», σημειώνει η ανακοίνωση.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης