Η Νικόλ Κίντμαν στον ρόλο της Γκρέις Κέλι

Νικόλ Κίντμαν  Γκρέις Κέλι

Η Νικόλ Κίντμαν βρίσκεται σε συζητήσεις προκειμένου να πρωταγωνιστήσει σε ταινία που θα αφορά στην Χολιγουντιανή σταρ και αγαπημένη πριγκίπισα του Μονακό, Γκρέις Κέλι.

Ο λόγος για την ταινία  «Grace of Monaco», που ετοιμάζει ο Γάλλος μεγαλοπαραγωγός Πιερ Ανζ λε Πογκάμ («Colombiana», «Tell No One») σε σενάριο του Αρας Αμέλ.

Η ταινία δεν θα είναι αυτοβιογραφική, αλλά θα τοποθετείται χρονικά σε εξάμηνη περίοδο του 1962, όταν το Μονακό παραλίγο να βρεθεί σε πραξικόπημα εξαιτίας την πίεσης της Γαλλίας να σταματήσει η φορολογική του εύνοια και θα αφηγείται τον τρόπο με τον οποίο η 33χρονη τότε Γκρέις Κέλι κατάφερε να διατηρήσει την ειρήνη στο κρατίδιο της.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η Γκρέις Κέλι συμμετείχε σε ηλικία μόλις 12 ετων στο θεατρικό έργο «Dont feed the animals», ενώ έπειτα από τις σπουδές της στην Αμερικάνικη Ακαδημία Δραματικής Τέχνης στη Νέα Υόρκη ξεκίνησε την καριέρα της στο Χόλιγουντ.

Αν και συμμετείχε μόνο σε έντεκα ταινίες -στα έξι χρόνια που εργάστηκε στο Χόλιγουντ- ήταν από τις πιο αγαπημένες σταρ και το όνομά της έγινε συνώνυμο του στιλ, της ακτινοβολίας και της χάρης. Συνεργάστηκε τρεις φορές με τον Άλφρεντ Χίτσκοκ το για τις ταινίες Σιωπηλός μάρτυς (Rear Window, 1954), Τηλεφωνήσατε ασφάλεια αμέσου δράσεως (Dial M for Murder, 1954) και Το κυνήγι του κλέφτη (To Catch A Thief, 1955) και κέρδισε το όσκαρ το 1954 για την ταινία του Τζορτζ Σίτον Η χωριατοπούλα (The Country Girl).

Το 1955 και ενώ βρισκόταν στις Κάννες, προσκλήθηκε από τον πρίγκιπα Ρενιέ του Μονακό στο παλάτι του για μια σειρά αναμνηστικών φωτογραφιών και τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου ο Ρενιέ ταξίδεψε στις ΗΠΑ για αναζήτηση συζύγου. Λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα διέρρευσαν φωτογραφίες, στις οποίες ο πρίγκιπας χειροφιλούσε την Γκρέις και τη μητέρα της, ενώ τον Απρίλιο του 1956 η Κέλι παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Ρενιέ Γ' του Μονακό και εγκατέλειψε την υποκριτική.

Η Γκρέις Κέλι απέκτησε τρία παιδιά με τον Πρίγκιπα Ρενιέ, αλλά έφυγε ξαφνικά από την ζωή στις 13 Σεπτεμβρίου του 1982, σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

 

 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Βήμα

Δείτε επίσης