Η Ελλάδα συμμετέχει και φέτος στην Eurovision - Ποιες χώρες είπαν όχι

Η ανάπτυξη ξεκίνησε έμπρακτα στην Ελλάδα. Θα συμετάσχει στην... Eurovision το 2013! Σημειωτέον ότι αρχικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε ασχοληθεί και είχε πει "όχι". Τελικά τέσσερις χώρες δεν θα μετάσχουν στον διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον το 2013, μεταξύ των οποίων η Πορτογαλία, η οποία επικαλέστηκε οικονομικούς λόγους.

Σε σχέση με τους μετέχοντες στην Eurovision του 2012, που έγινε στο Αζερμπαϊτζάν, στον διαγωνισμό του 2013 που θα γίνει στο Μάλμε της Σουηδίας από τις 14 ως τις 18 Μαΐου δεν θα μετάσχουν η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Πορτογαλία, η Σλοβακία και η Τουρκία.

Οι τρεις πρώτες «επικαλέστηκαν οικονομικούς λόγους», ενώ η Τουρκία διαμαρτυρήθηκε σχετικά με τον κανονισμό, διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (UER).

Αντιθέτως, η Αρμενία επιστρέφει στον διαγωνισμό αφού είχε αρνηθεί, επισήμως για λόγους ασφαλείας, τη συμμετοχή της σε αυτόν του 2012 που είχε διοργανώσει η γειτονική της χώρα. Συνολικά «39 δίκτυα αναμετάδοσης έχουν υπογράψει», σημείωσε η UER, μεταξύ των οποίων η ΕΡΤ. 

Φυσικά η συμμετοχή ή όχι της Ελλάδας στην Eurovision, δεν έχει να κάνει με τα οικονομικά δεινά της...

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης