Η γεροντική άνοια χτύπησε τον 85χρονο Γκαμπριέλ Μάρκες

Ο διάσημος συγγραφέας που έχει τιμηθεί με το βραβείο Νομπέλ Λογοτεχνίας του 1982 Κολομβιανός Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, 85 ετών, εμφάνισε γεροντική άνοια από το 1999, αποκάλυψε ο αδελφός του Χάιμε σε δηλώσεις του που δημοσίευσε στον ιστότοπό της η μεξικανική εφημερίδα El Universal.

«Αυτό που έχει είναι προβλήματα μνήμης. Στην οικογένειά μας, όλοι καταλήγουμε να έχουμε γεροντική άνοια. Κι εγώ ο ίδιος έχω αρχίσει να έχω μερικά μικρά προβλήματα, αλλά εκείνος έχει σοβαρό πρόβλημα», είπε ο αδελφός του συγγραφέα σε φοιτητές στην Καρθαγένα.

Σύμφωνα με τον Χάιμε Γκαρσία Μάρκες, ο αδελφός του, ο συγγραφέας του βιβλίου Εκατό Χρόνια Μοναξιάς, εμφάνισε συμπτώματα γεροντικής άνοιας το 1999, όταν είχε διαγνωστεί ότι έπασχε από καρκίνο. Η χημειοθεραπεία στην οποία υποβλήθηκε «του έσωσε τη ζωή, αλλά επιτάχυνε την διαδικασία της απώλειας της μνήμης του, κατά τον ίδιο.

Τα δύο αδέλφια μιλούν σχεδόν καθημερινά στο τηλέφωνο--ο Χάιμε ζει στην Κολομβία και ο «Γκάμπο», όπως είναι γνωστός ο συγγραφέας, ζει με τη γυναίκα του Μερσέδες σε ένα προάστιο της πόλης του Μεξικού.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης