Η Αμερικανική Ένωση Διευθυντών Φωτογραφίας τιμά τον Τζεφ Μπρίτζες

Ο Αμερικανός ηθοποιός και μουσικός Τζεφ Μπρίτζες -ο οποίος απέσπασε πριν από έναν μήνα τιμητική Χρυσή Σφαίρα για το σύνολο της καριέρας τους- στις 9 Φεβρουαρίου θα παραλάβει το τιμητικό βραβείο της Ένωσης Διευθυντών Φωτογραφίας της Αμερικής (American Society of Cinematographers - ASC), κατά τη διάρκεια της 33ης τελετής απονομής των δικών τους κινηματογραφικών βραβείων.


 
 Ο 69χρονος βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός είχε πάντα πάθος με τη φωτογραφία και λειτουργούσε στα γυρίσματα των ταινιών του ως «ανεπίσημος» φωτογράφος.

 
 «Θεωρούμε ότι ο Τζεφ είναι ένα εξαιρετικό ταλέντο στην οθόνη και εξαιρετικός άνθρωπος εκτός οθόνης» δήλωσε ο πρόεδρος της ASC, Kees van Oostrum. «Είναι αξιαγάπητος στην αγορά και σεβαστός για το οσκαρικού διαμετρήματος ταλέντο του. Όμως κι εμείς, τα μέλη της ASC, τον θεωρούμε δικό μας άνθρωπο. Είναι ένας από εμάς γιατί μοιράζεται την αγάπη και το πάθος της αφήγησης μέσα από εικόνες κι έχει δημιουργήσει πραγματικά έργα τέχνης με τη φωτογραφική του μηχανή...».

 
 Φωτογραφίες του Τζεφ Μπρίτζες έχουν κυκλοφορήσει σε τεύχη των περιοδικών «Premiere» και «Aperture», ενώ γκαλερί στην Αμερική έχουν οργανώσει ατομικές εκθέσεις.

 
 Το 2003, ο εκδοτικός Οίκος «PowerHouse» κυκλοφόρησε φωτογραφικό λεύκωμα με τίτλο «Pictures: Photographs by Jeff Bridges», με επιλεγμένες φωτογραφίες από στιγμές της καριέρας του.

Το 2013, ο Μπρίτζες τιμήθηκε με το «Infinity Award» από το International Center of Photography.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης