Ελευσίνα: Εκθεση για τον Ελληνα που ξαναγίνεται μετανάστης

Οι κύπριοι καλλιτέχνες Γιούλα Χατζηγεωργίου- Ανδρέας Σάββα στην Ελευσίνα

΄Εργα που μιλούν για το ζήτημα της εισόδου των μεταναστών στην Ελλάδα αλλά και της εξόδου των Ελλήνων από τον τόπο τους στη μετά - Μνημονιακή εποχή μας αποτελούν το υλικό της έκθεσης για τη μετανάστευση που παρουσιάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ελευσίνας «Λ. Κανελλόπουλος» σε επιμέλεια Μαρίας Μαραγκού. Συμμετέχουν δύο Κύπριοι καλλιτέχνες ευαισθητοποιημένοι στο ζήτημα της βίαιης αποχώρησης, οι Γιούλα Χατζηγεωργίου και ο Ανδρέας Σάββας.

Από τους πάλαι ποτέ φιλοξενούμενους του κτηρίου Υπατία έως εκείνους που στοιβάζονται στα διαμερίσματα του κέντρου της Αθήνας, τα εξεγερμένα παιδιά των Παρισινών προαστίων έως τους οικογενειάρχες που προσπαθούν να επιβιώσουν στον ξένο τόπο και αντιμετωπίζουν το ρατσισμό των μονίμων κατοίκων. Η έκθεση έχει έντονο στοιχείο επικαιρότητας ειδικά σήμερα, στην εποχή της ανεργίας των Ελλήνων και στη συνθήκη που επιβάλει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Αναφέρεται στον ευαίσθητο άνθρωπο του πολιτισμένου κόσμου που νοιώθει την εσωτερική μοναξιά του ξένου. Και βέβαια στον ίδιο τον καλλιτέχνη, μετανάστη πάντα μέσα στο κοινωνικό πλαίσιο.

Κάποια από τα έργα των καλλιτεχνών εκτέθηκαν για πρώτη φορά στο Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών και στη συνέχεια στο Ρέθυμνο στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης.

«Στην Ελευσίνα, η αρχική ιδέα και το περιεχόμενο ανανεώνονται με νέα έργα που δημιουργήθηκαν για την ελληνική μας κατάσταση το 2012, λίγο πριν τις εκλογές των συνθημάτων και των διλημμάτων», αναφέρουν οι διοργανωτές της έκθεσης.

Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ελευσίνας "Λ. Κανελλόπουλος", Δραγούμη 37, παραλία Ελευσίνας.

Διάρκεια έκθεσης από 8 Ιουνίου - 1 Ιουλίου. Ανοιχτά καθημερινά 10:00 -14:00 και 18:00 - 22:00. Δευτέρα κλειστά. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Επικοινωνία :             2105565614       /             2105544325      .[email protected]

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Βήμα

Δείτε επίσης