Δημοπρατήθηκαν αντικείμενα του θρυλικού Αμερικανού σκηνοθέτη Στάνλεϊ Κιούμπρικ

Δεκάδες αναμνηστικά αντικείμενα που σχετίζονται με τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ δημοπρατήθηκαν στα τέλη του προηγούμενου μήνα. Τη δημοπρασία διεξήγαγε ο πρώην βοηθός και για χρόνια φίλος του σκηνοθέτη, Εμίλιο Ντ' Αλεσάντρο.

Την επίσημη λίστα της δημοπρασίας δημοσίευσε ο ιταλικός ιστότοπος Aste Bolaffi. Η λίστα της δημοπρασίας περιελάμβανε αντικείμενα όπως το σακάκι που φορούσε ο Τζακ Νίκολσον στην ταινία «Η λάμψη», το οποίο σχεδιάστηκε από τη βραβευμένη με Όσκαρ, Μιλένα Κανονέρο, πάνω σε μία ιδέα του Νίκολσον.

Η σχεδιάστρια δημιούργησε αρκετά αντίγραφα από το σακάκι για τα γυρίσματα της ταινίας. Σύμφωνα όμως με τον κατάλογο το σακάκι που δημοπρατήθηκε είναι αυτό που φορούσε ο ηθοποιός κατά τη διάρκεια της παραγωγής.

Οι λάτρεις της ταινίας του Κιούμπρικ είχαν τη δυνατότητα να αποκτήσουν και μία σπάνια κόπια της, η οποία περιέχει μία σκηνή που κόπηκε στο μοντάζ και δεν κυκλοφόρησε ποτέ.

Άλλα αντικείμενα που δημοπρατήθηκαν ήταν διαφημιστικές αφίσες για την ταινία «Το κουρδιστό πορτοκάλι», η κλακέτα που χρησιμοποιήθηκε στα γυρίσματα της ταινίας «Μάτια ερμητικά κλειστά» καθώς και τσάντες ταξιδιού που χρησιμοποιούσε ο Κιούμπρικ στα ταξίδια του.

Η «Λάμψη» παραμένει πάντοτε -εκτός από μία πολύ τρομακτική ταινία- μία από τις καλύτερες μεταφορές best-seller του Στίβεν Κινγκ στο σινεμά, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του συγγραφέα, ένα εξαίσιο δείγμα ψυχολογικού τρόμου που έμελλε να γίνει κλασικό - περισσότερο κι από το μανιασμένο πρόσωπο του Τζακ Νίκολσον στη διάσημη σκηνή με το τσεκούρι.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης