Αυστραλία: Οι ''Άλπεις'' του Γ. Λάνθιμου κέρδισαν το πρώτο βραβείο

Γ. Λάνθιμος

Η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «'Αλπεις» κέρδισε το πρώτο βραβείο του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Σίδνεϊ, καθώς απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, μεταξύ 12 υποψηφίων, το οποίο συνοδεύεται από το χρηματικό έπαθλο των 60.000 δολαρίων.

Το βραβείο Καλύτερης Ταινίας του Φεστιβάλ του Σίδνεϊ απονέμεται σε αναγνώριση «θαρραλέων, τολμηρών και καινοτόμων ταινιών». Με αυτή τη λογική, η πρόεδρος της φετινής κριτικής επιτροπής, η Ρέιτσελ Γουορντ (του ''Against All Odds'' και του ''Τα Πουλιά Πεθαίνουν Τραγουδώντας''), εξήγησε την επιλογή: «Οι '''Αλπεις'' συνδυάζουν το πάθος, το μαύρο χιούμορ και την αίσθηση της απειλής, σε μια ταινία που όσο απαιτητική είναι, τόσο ανταμείβει το θεατή. Μια λεπτά ισορροπημένη μελέτη της εξουσίας και της ταυτότητας, με άξονα τον παραλογισμό, οι '''Αλπεις'' αποτελούν οξυδερκές, μοναδικά συγκινητικό σινεμά από μια σημαντική νέα φωνή του ελληνικού κινηματογράφου».

Όπως σχολίασε η εφημερίδα Sidney Morning Herald, «μπορεί η ελληνική οικονομία να διαλύεται, αλλά οι κινηματογραφιστές και οι αθλητές της χώρας κάνουν ό,τι μπορούν για της φτιάξουν τη διάθεση».

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Καθημερινή

Δείτε επίσης