Αυθεντικό έργο του Κλιμτ ο πίνακας που βρέθηκε τυχαία

Ένας πίνακας που κλάπηκε πριν από 20 χρόνια και ξαναβρέθηκε τυχαία πριν από πέντε εβδομάδες στην Πιατσέντσα, στη βορειοδυτική Ιταλία, είναι αυθεντικό έργο του διάσημου ζωγράφου Γκούσταβ Κλιμτ.

«Με μεγάλη συγκίνηση μπορώ να σας επιβεβαιώσω ότι ο πίνακας που βρέθηκε είναι αυθεντικός, δήλωσε η εισαγγελέας Ορνέλια Τσίκα, που είχε αναλάβει την έρευνα της υπόθεσης.


 
 

Τον Φεβρουάριο του 1997, ενώ το Μουσείο της Πιατσέντσα γκαλερί Ρίτσι Όντι ήταν κλειστό για ανακαίνιση, ο πίνακας «Προσωπογραφία μίας Κυρίας» εξαφανίστηκε μυστηριωδώς.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, οι κηπουροί που καθάριζαν τον εξωτερικό τοίχο του Μουσείο τον βρήκαν εντελώς τυχαία. Καθώς ξερίζωναν τον κισσό, έπεσε ένα μικρό πορτάκι της θύρας εξαερισμού και φάνηκε μια μαύρη σακούλα απορριμμάτων που περιείχε το έργο, φυσικά χωρίς το κάδρο του.

Ο διευθυντής του Μουσείου, Μάσιμο Φεράρι, είχε δηλώσει από την πρώτη στιγμή ότι υπήρχαν «θετικές ενδείξεις» πως επρόκειτο για τον αυθεντικό πίνακα.


 
 

Ο πίνακας «Προσωπογραφία μίας Κυρίας», μεγέθους 55x65 εκατοστών, φιλοτεχνήθηκε το 1916-17 από τον Γκούσταβ Κλιμτ. Το 1996, έναν χρόνο πριν χαθεί, το έργο αυτό είχε έρθει στη δημοσιότητα καθώς μια φοιτήτρια της Ιστορίας της Τέχνης, η Κλαούντια Μάγκα, διαπίστωσε ότι κάτω από το πορτρέτο κρυβόταν ένα προγενέστερο έργο του Αυστριακού ζωγράφου.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης