Απόπειρα τέχνης μέσα από την σφαγή αμνών με ψηφοφορία...

Γκιλοτίνα

Δύο Γερμανοί καλλιτέχνες κατασκεύασαν μία γκιλοτίνα και ζητούσαν από το κοινό να ψηφίσει εάν ήθελε να θυσιασθούν σε αυτή δύο αρνιά..! Αυτό το βάφτισαν... εικαστική παρέμβαση.

Η ιστοσελίδα, στην οποία ανήρτησαν αυτή την ιδέα δέχθηκε 300.000 ψήφους τρείς εβδομάδες πριν εκπνεύσει η ημερομηνία λήξεως της ψηφοφορίας. Πάνω από τους μισούς ψηφοφόρους έχουν εκφρασθεί κατά της θυσίας των αμνών.

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube στις 18 Απριλίου εμφανίζει τους φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών του Βερολίνου Ιμάν Ρεζάι και Ρόουβεν Μάτερνε να λέγουν πως «η γκιλοτίνα αποτελεί την πιο πυκνή αντανάκλαση της κοινωνίας μας». Στο βίντεο εμφανίζεται επίσης κι ένας άνδρας να κρατά το υποψήφιο ‘σφάγιο’ κάτω από το λεπίδι της μακάβριας μηχανής.

Στο βίντεο στο You Tube έχουν αναρτηθεί και πολλά σχόλια, με οργίλη διάθεση κατά του εγχειρήματος των δύο φοιτητών. Μάλιστα, η εφημερίδα Μπιλντ έχει χαρακτηρίσει την πρόθεση των δύο επίδοξων καλλιτεχνών ως «διεστραμμένη».

Η Σχολή Καλών Τεχνών, στην οποία φοιτούν οι Ρεζάι και Μάτερνε στο εργαστήριο του Ιάπωνα καλλιτέχνη Λέικο Ικαμούρα, επιχείρησε να κρατήσει αποστάσεις από το σχέδιό τους, τονίζοντας πως δεν αποτελεί μέρος των ακαδημαϊκών τους εργασιών. Εκπρόσωπος της Σχολής δήλωσε πως οι δύο καλλιτέχνες έχουν διαβεβαιώσει τις αρχές της πως το ‘σχέδιο γκιλοτίνα’ αποβλέπει απλώς στην δημιουργία μίας «καλλιτεχνικής πρόκλησης»...

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης