Αποτύπωσαν το νεαρό πρόσωπο του Ιησού

Με βάση το γνωστό αποτύπωμα του προσώπου του γενειοφόρου άνδρα στην Ιερά Σινδόνη, αστυνομικοί στην Ρώμη, εξιδεικευμένοι στην ανάλυση βίαιων εγκλημάτων, κατάφεραν να δημιουργήσουν μια «φωτογραφία» πάνω στην οποία εργάστηκαν αντιστρέφοντας με την βοήθεια ειδικού προγράμματος στον υπολογιστή, την διαδικασία της γήρανσης, ώστε να αποτυπώσουν το πρόσωπο του Ιησού σε νεαρή ηλικία.

Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον πείραμα, τα αποτελέσματα του οποίου θα παρουσιαστούν σε ντοκιμαντέρ του Rete4 με τίτλο «Η παιδική ηλικία του Ιησού» με την ευκαιρία της εκ νέου έκθεσης της Ιεράς Σινδόνης στον Καθεδρικό του Τορίνο, για το κοινό, έως τις 24 Ιουνίου.

Η ερά Σινδόνη είναι ένα από τα πιο αινιγματικά κειμήλια του Χριστιανισμού που έχουν προκαλέσει έντονη αντιπαράθεση και αμφισβήτηση. Το 1988 επιστήμονες απέκλεισαν το ενδεχόμενο να πρόκειται για το σάβανο του Ιησού, αφού μετά από χρονολόγηση με την μέθοδο του άνθρακα 14, αποφάνθηκαν ότι το κειμήλιο είναι μεταγενέστερο και χρονολογείται την περίοδο του Μεσαίωνα, μεταξύ 1260-1390 μ.Χ.

Ακόμη όμως και αυτό το συμπέρασμα αμφισβητήθηκε καθώς το ύφασμα έχει υποστεί αλλοιώσεις με την πάροδο του χρόνου που άλλαξαν την περιεκτικότητα του άνθρακα στο δείγμα. Συνεπώς το θέμα της χρονολόγησης είναι από τα ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης