Αντεντοκούνμπο: Πριν πέντε χρόνια πουλούσα ρολόγια στο δρόμο

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έδωσε μια συγκλονιστική συνέντευξη στο «ESPN», η οποία ξεκινάει με το εξής περιστατικό: Ο Γιάννης πάει με τους συμπαίκτες του στο λεωφορείο, μετά την προπόνηση, και πολλά παιδιά τον σταματούν για αυτόγραφα και για να υπογράψει πάνω σε αντικείμενα.
 
Ένας συμπαίκτης του τον ρωτάει γιατί το κάνει αυτό, για να πάρει την εξής απάντηση: «Υπέγραψα, γιατί αυτοί κάποτε ήμουν εγώ».
 
Και συνεχίζει μιλώντας στον Κρις Χέινς: «Ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάς από που ήρθες. Ξέρω πως ίσως βγουν να το πουλήσουν, αλλα συνήθιζα να είμαι αυτό το μικρό παιδί που πουλούσε πράγματα στο δρόμο. Ξέρω πόσο δύσκολη ήταν η ζωή για εμένα και την οικογένειά μου μεγαλώνοντας και γι' αυτό θα παραμείνω πάντα ταπεινός.

Ακόμα και τώρα δεν με νοιάζει αν έχω ένα συμβόλαιο των $100 εκατομμυρίων δολαρίων ή μια συμφωνία με την Nike που αξίζει επίσης τόσο. Έτσι μεγάλωσα και δεν θα αλλάξω».  

Ο Giannis θυμήθηκε για ακόμα μια φορά τις δυσκολίες που είχε περάσει στο παρελθόν κι εκμυστηρεύτηκε: «Ήμουν νέος. Πουλούσα πράγματα στο δρόμο από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Περίπου στα 6-7 μου. Βοηθούσα εκεί έξω τους γονείς μου και πουλούσα ρολόγια, γυαλιά, CD, οτιδήποτε.

Το έκανα αυτό μέχρι τα 17 μου. Το έκανα γιατί έπρεπε, δεν είχα άλλη επιλογή. Αν δεν πουλούσαμε κάτι, δεν θα είχαμε φαγητό. Ή αν πουλούσαμε, σκεφτόμασταν πως θα πληρώναμε το ενοίκιο ή να αγοράσουμε κάτι να φάμε. Δεν ήταν εύκολο. Και αυτό δεν έγινε πολύ παλιά. Πριν από 5-6 χρόνια. Δεν είναι εύκολο να το ξεχάσω».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης