Έφυγε ο (ξένοιαστος καβαλάρης) Πίτερ Φόντα

Ο αμερικανός ηθοποιός Πίτερ Φόντα, ο οποίος έγινε διάσημος με τον ρόλο του «μηχανόβιου» στην ταινία «Easy Rider» (Ξένοιαστος Καβαλάρης, 1969), της οποίας είχε συνυπογράψει το σενάριο, πέθανε χθες, Παρασκευή, το πρωί στην κατοικία του στο Λος Άντζελες σε ηλικία 79 ετών.

Γιος του σταρ του Χόλιγουντ Χένρι Φόντα, μικρός αδελφός της Τζέιν Φόντα και πατέρας της Μπρίτζετ Φόντα, ο Πίτερ Φόντα πέθανε από αναπνευστική ανακοπή που προκλήθηκε από καρκίνο του πνεύμονα.

Η ταινία «Easy Rider», σε σενάριο των Πίτερ Φόντα, Ντένις Χόπερ και Τέρι Σάουδερν, με πρωταγωνιστές τους δύο πρώτους και σε σκηνοθεσία του Χόπερ, είναι μια από τις εμβληματικές ταινίες της αμερικανικής αντικουλτούρας των «σίξτις». Αναφέρεται στην αναζήτηση της ελευθερίας μέσω μιας οδύσσειας με μοτοσικλέτες στις μεγάλες εκτάσεις των νοτιοδυτικών Ηνωμένων Πολιτειών.

Η εικόνα του Πίτερ Φόντα πάνω στην τσόπερ του, μια Harley-Davidson βαμμένη στα χρώματα της αμερικανικής σημαίας, είναι εμβληματική του κινηματογράφου εκείνης της εποχής. Ένα αντίγραφο αυτής της μηχανής πωλήθηκε το 2014 σε πλειστηριασμό έναντι 1,35 εκατομμυρίου δολαρίων.


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης