Έφυγε ο ιταλός τροβαδούρος Λούτσιο Ντάλα

Λούτσιο Ντάλα

Σοκ και συγκίνηση στην Ιταλία για τον ξαφνικό θάνατο του τροβαδούρου από καρδιακή προσβολή, κατά τη διάρκεια περιοδείας του στην Ελβετία. Ο ιταλός τραγουδιστής θα συμπλήρωνε τα 69 του χρόνια την προσεχή Κυριακή.

Ο Λούτσιο Ντάλα επί πέντε δεκαετίες ενέπνευσε με τη μουσική και την ερμηνεία του, «υπογράφοντας» ορισμένες από τις πιο σημαντικές στιγμές της ιταλικής μουσικής σκηνής.

«Ο θάνατος είναι μόνο το τέλος της πρώτης πράξης», είχε δηλώσει πρόσφατα ο κορυφαίος ιταλός καλλιτέχνης στην τηλεόραση.

Φόρο τιμής αποτίει σύσσωμος ο καλλιτεχνικός κόσμος της Ιταλίας, τα μέσα ενημέρωσης αποχαιρετούν με αφιερώματα τον Λούτσιο Ντάλα.

Χθες το απόγευμα, ο Λούτσιο Ντάλα ολοκλήρωσε με επιτυχία τη συναυλία του στο Μοντρέ της Ελβετίας. Είχε μόλις ξεκινήσει την ευρωπαϊκή περιοδεία του. Σήμερα το πρωί, άφησε την τελευταία του πνοή στο ξενοδοχείο του Μοντρέ πριν συνεχίσει για Ζυρίχη, Βασιλεία, Γενεύη και Λουγκάνο.

«Ήταν ευτυχισμένος, ήρεμος. Δήλωνε πολύ συγκινημένος που βρισκόταν στα μέρη που είχε επισκεφθεί σε ανάλογη περιοδεία 30 χρόνια πριν», δηλώνει ο Ρομπέρτο Σέρο, φίλος του Λούτσιο Ντάλα από τη Μπολόνια, ένας από τους τελευταίους ανθρώπους που μίλησε τηλεφωνικά μαζί του.

Η περιοδεία άρχισε στις 27 Φεβρουαρίου και ανάμεσα στους σταθμούς της βρίσκονταν το Ντίσελντορφ, το Αμβούργο, το Λουξεμβούργο, το Μόναχο και το Βερολίνο. 

Είχε προηγηθεί η κυκλοφορία του τελευταίου διπλού άλμπουμ του Λούτσιο Ντάλα,Questo è Amore, με σπάνιες στιγμές της δισκογραφίας του, καθώς και το τραγούδιNani που ερμηνεύει ο Πιερντάβιντε Καρόνε.

Με αυτό το τραγούδι έκανε πριν δύο εβδομάδες την τελευταία εμφάνισή του στο Σαν Ρέμο ο Λούτσιο Ντάλα. Διηύθυνε την ορχήστρα στο τραγούδι που ο ίδιος έγραψε και ερμήνευσε ο Καρόνε στο φεστιβάλ τραγουδιού, εκεί που ήταν πάντα παρών.

Στη σκηνή του Σαν Ρέμο ο τραγουδιστής από την Μπολόνια είχε παρουσιάσει το 1971 εκείνο το αξέχαστο τραγούδι που είχε τον τίτλο της ημέρας που ήρθε στη ζωή 4 Marzo 1943.


Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Νέα

Δείτε επίσης