Έφυγε μόλις στα 51 του ο Τζέιμς Γκαντολφίνι

Γκαντολφίνι με βραβείο

Μόλις 51 χρόνων, φρεσκοπαντρεμένος και με παιδί. Όμως η καρδιά πρόδωσε τον Τζέιμς Γκαντολφίνι, που παρά το μεγάλο ταλέντο του, έγινε διάσημος ως μαφιόζος Τόνι Σοπράνο στην πολυραβευμένη τηλεοπτική σειρά «The Sopranos»,

Ο Τζέιμς Γκαντολφίνι πέθανε, πιθανότατα από καρδιακή προσβολή, ενώ έκανε διακοπές στη Ρώμη. Είχε γεννηθεί στις 18 Σεπτεμβρίου 1961 στο Νιου Τζέρσεϊ, όπου συμπτωματικά διαδραματίζεται και η σειρά «The Sopranos», από την οποία έγινε διάσημος. Και σε μια ειρωνεία της μοίρας, πέθανε στην Ιταλία τόπο καταγωγής του Τόνι Σοπράνο.

Παράλληλα ωστόσο με τον ρόλο του ως Τόνι Σοπράνο, για τον οποία κέρδισε τρία Emmy και μια Χρυσή Σφαίρα, ο Γκαντολφίνι υπήρξε εξαιρετικός ηθοποιός, κυρίως σε δεύτερους ρόλους, στον κινηματογράφο. Ερμηνείες του σε μια σειρά από ταινίες - από τον «Μεξικάνο» και το «Ο άνθρωπος που δεν ήταν εκεί» ως το «Crimson Tide» και τα «Οκτώ χιλιοστά» - έδωσαν δείγματα ενός σπάνιου ταλέντου.

Μέχρι και τα 30 του, δούλευε στη Νέα Υόρκη σε μπαρ - ως μπάρμαν αλλά και ως μπράβος, ώσπου ένας φίλος του τον έπεισε να ασχοληθεί με την ηθοποιία.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης