«Breakin’ Mozart» από τους DDC, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Απρόσμενη συνάντηση κλασικής μουσικής και breakdance

Σε μια απρόσμενη εκρηκτική συνάντηση της κλασικής μουσικής με τον χορό του δρόμου, οι παγκόσμιοι πρωταθλητές του breakdance, η ομάδα χορευτών DDC, συναντά την αριστουργηματική μουσική του Μότσαρτ, στο μοναδικό υπερθέαμα σύγχρονου χορού, με τίτλο «Breakin’ Mozart», που παρουσιάζεται στην Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων, την Πέμπτη 29 Ιουνίου, και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 30 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ.

Η ομάδα DDC (Dancefloor Destruction Crew), νικήτρια του παγκόσμιου πρωταθλήματος breakdance, χορεύει υπό τον ήχο των κλασικών αριστουργημάτων του Μότσαρτ, σε ένα σόου μοναδικό στο είδος του, που έχει γίνει sold out, όπου και αν έχει παιχτεί στην Ευρώπη. Στην παράσταση, που αποτελεί πρωτότυπη ιδέα του - βραβευμένου με Echo - σκηνοθέτη Christoph Hagel, ενώνουν τις δυνάμεις τους η πιανίστα Naoko Fukumoto και η σοπράνο Darlene Ann Dobisch.

Ανατρεπτικό και απρόβλεπτο, το «Breakin’ Mozart» ύστερα από 100 sold out εμφανίσεις στο Βερολίνο, με 100.000 θεατές και αμέτρητες εμφανίσεις σε όλη την Ευρώπη, έρχεται να καθηλώσει το ελληνικό κοινό με την πρωτότυπη χορογραφία του και την υπέροχη μουσική του.

Οι χορευτές εκτελούν χαρακτηριστικές κινήσεις urban dance με τέλειο συγχρονισμό, συνδυάζοντας μουσική, χορό και ακροβατικά υψηλού επιπέδου. Τα έργα του Μότσαρτ ακούγονται πρωτότυπα, παιγμένα ζωντανά στο πιάνο από την πιανίστα Naoko Fukumoto, αλλά και σε ορχηστρικές εκδοχές με μοντέρνες hip - hop διασκευές και δυνατά techno beats.

Ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του cross over στη Γερμανία

Christoph Hagel 

Ο μαέστρος και σκηνοθέτης Christoph Hagel σπούδασε υπό την αιγίδα του Leonard Bernstein και Sergiu Celibidache, μεταξύ άλλων. Έγινε ιδιαίτερα γνωστός για την πρωτοτυπία του να παρουσιάζει κλασικά έργα σε ιδιαίτερους χώρους και είναι ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του cross over στη Γερμανία.

Μεγάλες του παραγωγές όπερας αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της πολιτιστικής ζωής του Βερολίνου και πήραν παγκόσμια αναγνώριση από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης («Ο μαγικός αυλός» στο μετρό, «Ορφέας και Ευρυδίκη» στο Μουσείο Bode, η χορευτική έκδοση από «Τα Κατά Ιωάννη Πάθη» και το σκηνοθετημένο «Ορατόριο των Χριστουγέννων» στην Berliner Dom).

Για το έργο του «Flying Bach», απέσπασε, το 2010, το πολύ σημαντικό βραβείο Echo, ενώ εμφανίστηκε με την παραγωγή αυτή σε παγκόσμια περιοδεία σε περισσότερες από 40 χώρες. Μετά, τρεις ακόμα δικές του παραγωγές urban dance έγιναν διεθνείς επιτυχίες: οι «Breakin’ Mozart» (2013), «Beethoven! The next level» (2016) και «Fuck you Wagner!» (2016).

Πρωταθλητές με στυλ

Οι DDC αποτελούν μία από τις καλύτερες ομάδες breakdance διεθνώς. Είναι πρωταθλήτρια ομάδα Γερμανίας, πρωταθλήτρια Ευρώπης και δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια στο breakdance. Το 2013, οι DDC έλαβαν τον τίτλο «Europe’s Best Show».

Οι χορευτές και χορεύτριες της ομάδας έχουν εντυπωσιάσει, τα τελευταία χρόνια, με το δικό τους breakdance και hip - hop στυλ. Εμφανίζονται τακτικά στο πολύ επιτυχημένο σαββατιάτικο τηλεοπτικό σόου του καναλιού ARD με τη νέα τους παράσταση, «Breakdance με δερμάτινα παντελόνια», και έχουν καταφέρει μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να κερδίσουν ένα κοινό εκατομμυρίων ανθρώπων.

Πληροφορίες

Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι - Αθήνα, τηλ.: 210 3475518. Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: 25ης Μαρτίου και Παραλία - Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 895938 - 9. Τηλέφωνο γενικών πληροφοριών: 210 7298930. Τιμές εισιτηρίων: από 18 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: Αθήνα: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσματζόγλου), καταστήματα Public, τηλεφωνικά: 210 7234567, ηλεκτρονικά: ticketservices.gr. Θεσσαλονίκη: ταμεία Μεγάρου, καταστήματα Public, ηλεκτρονικά: tch.gr.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης