«665 ημέρες και μία… ζωή METAL»!

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ «ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ» ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΣΤΟ… ΣΥΜΠΑΝ ΤΗΣ «ΣΚΛΗΡΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ»

Εις το όνομα του Metal!!! Μια ανθολογία στην υπηρεσία της Metal μουσικής! Ένα βιβλίο γραμμένο μέσα από την προσωπική όραση, θητεία, τριβή, έρευνα και εμβάθυνση στα γνωστά και άδυτα του «ατίθασου παιδιού» της rock. Ένα οδοιπορικό μνήμης, µα πάνω απ’ όλα μια ιστορική καταγραφή προς χάριν της αιωνιότητας και της διακήρυξης του επαναστατικού αντικομφορμισμού της!

Το «665 ημέρες και μία… ζωή METAL» είναι ένα βιβλίο που γράφτηκε με αγάπη και πάθος από τον Άγγελο Γεωργιόπουλο, ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό παραγωγό πολλών metal εκπομπών, συντάκτη και αρχισυντάκτη σε metal περιοδικά και στήλες, ο οποίος είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να κατατοπίσει και τον πλέον αδαή στα ενδότερα της «σκληρής μουσικής».

Μέσα από τη γραφή του ανατρέπονται στερεότυπα και μύθοι, ενώ παράλληλα αναδεικνύονται τα ουσιαστικά στοιχεία ενός μαζικού μουσικού κινήματος, από τη ταξική διάσταση του φαινομένου, τη φιλοσοφία του και τις σχέσεις του με τη θρησκεία, μέχρι την αντιμετώπιση της γυναίκας, την πολιτική και όλες τις πτυχές της ζωής με τις οποίες συνδιαλέγεται η μουσική.

Ένας οδηγός χρήσης που περιέχει εκατοντάδες φωτογραφίες, διαγράμματα, πίνακες καθώς και πλούσια βιβλιογραφία, πηγές και στοιχεία για όλη τη Metal σκηνή. Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά από τα περιεχόμενα: Αναλύοντας το metal, Τα ιδιώματα - εκφραστές του metal, Τα "και metal" μουσικά είδη, Το ηχόχρωμα των κλιμάκων στη metal μουσική, Metal-ική ετυμολογία, Το metal σέβεται όλες τις μουσικές, Ηθικός πανικός και metal, Η δημόσια εικόνα του metal στην Ελλάδα, Η πολιτική στη metal μουσική, Metal και συμμορίες, Κοινωνικές - μουσικές και ηθικές θεωρίες στο metal, Μηδενιστικές τάσεις και metal, Metal σκέψεις, έρευνα και απομυθοποίηση παγιωμένων ιδεών, Οι γυναίκες στο metal, Θρησκείες και metal, Metal για παιδιά, Metal-ική κουζίνα, Metal comics, Metal και εκπαίδευση, Παγκοσμιοποίηση και metal, Metal σύμβολα και φετίχ, Η ιστορία του make up στο metal, Tattoos και metal, Metal dress code, Οι πρώτες metal συναυλίες στην Ελλάδα, Η φιλοσοφία του live, Ανθρώπινο σώμα και metal, Εγκέφαλος, ΑΝΣ, καρδιά, ψυχισμός, νοητικός έλεγχος, Το metal ως αγαθό – προϊόν, Η εμπορική δυναμική του metal, Επαγγελματικός προσανατολισμός: Metal!, Underground metal, Ο δεκάλογος της metal.

Με το τέλος της ανάγνωσης του «665 ημέρες και μια… ζωή  Metal» γίνεσαι οπωσδήποτε σοφότερος και αντιμετωπίζεις το metal διαφορετικά, όμως το πλέον σημαντικό δεν είναι η γνώση που προσφέρει το βιβλίο, αλλά το ότι η γραφή τού Άγγελου Γεωργιόπουλου δείχνει όχι απλά ένα μελετητή, μα ένα άνθρωπο που ζει με (για) κάτι το οποίο είναι χαραγμένο στην καρδιά και την ψυχή του!

Κυκλοφορεί ήδη στα βιβλιοπωλεία και σε επιλεγμένα δισκοπωλεία από τις εκδόσεις ΚΨΜ. Χαρτόδετο, σχήμα 18,8x22,8 cm, 720 σελίδες, λιανική τιμή 27 ευρώ.

 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης