«The Irishman»: Νεοϋορκέζικη πρεμιέρα για τη νέα δημιουργία του Σκορσέζε

Η νέα ταινία «The Irishman» του Μάρτιν Σκορσέζε, παραγωγής Netflix, η οποία δε συμπεριλήφθηκε στο πρόγραμμα του 76ου Φεστιβάλ Βενετίας, θα ανοίξει την αυλαία του 57ου Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης, που θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 13 Οκτωβρίου.


 
 

Ο 76χρονος Αμερικανός, βραβευμένος με Όσκαρ, σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός ανέφερε ότι: «Είναι μια απίστευτη τιμή πως το “Irishman” επιλέχθηκε ως ταινία έναρξης του Φεστιβάλ Νέας Υόρκης.

Θαυμάζω βαθιά τις τολμηρές και οραματικές επιλογές που η διοργάνωση παρουσιάζει στο κοινό της, κάθε χρονιά. Το Φεστιβάλ έχει κομβική σημασία στην προσπάθεια να ανάδειξης του κινηματογράφου από όλο τον κόσμο. Είμαι ευγνώμων που μου δίνεται η ευκαιρία να πραγματοποιήσω την πρεμιέρα της νέας μου ταινίας στη Νέα Υόρκη, μαζί με τους υπέροχους ηθοποιούς και το συνεργείο μου».

Η τελευταία φορά που ο Σκορσέζε παρουσίασε ταινία του στο νεοϋορκέζικο Φεστιβάλ ήταν το 2011 με το «Hugo».


 
 

Ο διευθυντής της διοργάνωσης Κεντ Τζόουνς, φίλος και συνεργάτης στο παρελθόν του Μάρτιν Σκορσέζε, δήλωσε: «Το “Irishman” είναι τόσα πολλά πράγματα: πληθωρικό, αστείο, ανησυχητικό, ψυχαγωγικό και, όπως όλες οι σπουδαίες ταινίες, απολύτως μοναδικό.

Είναι μια δουλειά αντάξια των σπουδαίων δημιουργών, φτιαγμένη με μια πειθαρχία πάνω στην τέχνη του σινεμά που σπάνια έχω δει στη ζωή μου, η οποία εκδηλώνεται με τέτοια διακριτικότητα και οικειότητα που πραγματικά έμεινα άναυδος. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως τη στιγμή που τελείωσε η ταινία, η πρώτη μου επιθυμία ήταν να τη δω ξανά».


 
 

Το «Irishman» βρίσκει τον θρυλικό σκηνοθέτη να επανενώνεται με τους Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Τζο Πέσι, ενώ για πρώτη φορά συνεργάζεται με τον Αλ Πατσίνο. Το γκανγκστερικό δράμα βασίζεται στο βιβλίο του Τσαρλς Μπραντ «I Heard You Paint Houses» το οποίο διασκευάζει ο οσκαρικός σεναριογράφος Στίβεν Ζαίλιαν (Η Λίστα του Σίντλερ). 

Η υπόθεση αφορά τον Φρανκ «The Irishman» Σίραν (Ρόμπερτ Ντε Νίρο), πρώην βετεράνο του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, ο οποίος όταν επέστρεψε στις ΗΠΑ ανέλαβε περισσότερα από 25 χτυπήματα για τη μαφία.

Συγκεκριμένα, εργάστηκε για τον νονό της Πενσυλβάνια Ράσελ Μπαφαλίνο (Τζο Πέσι) και ταυτόχρονα ήταν δεξί χέρι του ηγέτη του συνδικάτου των οδηγών φορτηγών Τζίμι Χόφα (Αλ Πατσίνο).


 
 

Το βιβλίο του Μπραντ είναι το αποτέλεσμα συνεντεύξεων του συγγραφέα με τον Σίραν, στην πάροδο μιας πενταετίας, στις οποίες ο γκάνγκστερ περιγράφει λεπτομερώς τον τρόπο δουλειάς του. 

Ο κλοιός, όμως, στένεψε επικίνδυνα για τον Σίραν, όταν ο Μπαφαλίνο τού έδωσε εντολή να δολοφονήσει τον Χόφα, με τον ίδιο να καλείται να πάρει μια απόφαση με θανατηφόρες επιπτώσεις.


 
 

Οι πρωταγωνιστές ενσαρκώνουν τους χαρακτήρες τους στο πέρασμα πολλών δεκαετιών – έτσι, η εικόνα τους έχει επεξεργαστεί με ειδικά ψηφιακά εφέ, μια διαδικασία η οποία κόστισε χρήματα και χρόνο στην ολοκλήρωση της ταινίας.


 
 

Καστ: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Αλ Πατσίνο, Τζο Πέσι, Χάρβεϊ Καϊτέλ, Ρέι Ρομάνο, Μπόμπι Καναβάλε, Άννα Πάκουιν, Στίβεν Γκράχαμ, Στεφανί Κουρτζούμπα, Τζακ Χιούστον, Κάθριν Ναρντούτσι, Τζέσι Πλίμονς, Ντομενίκ Λομπαρντοζί, Πολ Χέρμαν, Γκάρι Μπασαράμπα, Μαρίν Άιρλαντ.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης