«Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη» σε περιοδεία (Σε Δίον, Θεσσαλονίκη και Πάτρα)

Με τριάντα χορωδίες και συνολικά χίλιους χορωδούς από όλη την Ελλάδα να ενώνουν τις φωνές τους, το αφιέρωμα στον χορωδιακό Μίκη Θεοδωράκη, με τίτλο «Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη», το οποίο παρουσιάστηκε με τεράστια επιτυχία σε μία μεγαλειώδη συναυλία στο κατάμεστο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, περιοδεύει σε επιλεγμένα θέατρα στην Ελλάδα.

Η συναυλία, η οποία γίνεται μετά από επιθυμία του ίδιου του Μίκη Θεοδωράκη, θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο Δίου το Σάββατο 8 Ιουλίου, στο Θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 9 Ιουλίου, και στο Πελοποννησιακό Στάδιο στην Πάτρα την Τρίτη 11 Ιουλίου, στις 9.30 το βράδυ.

Την ενορχήστρωση και τη μουσική διεύθυνση έχει αναλάβει ο μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης, το έργο του οποίου εξύμνησε ο Μίκης Θεοδωράκης. Εκτός από την πελώρια χορωδία και τη Συμφωνική Μαντολινάτα Ελλάδος, στην παράσταση συμμετέχουν οι λυρικοί καλλιτέχνες Κάτια Πάσχου, Ελένη Βουδουράκη, Αντώνης Κορωναίος, Μπάμπης Βελισσάριος, Παντελής Κοντός και ο λαϊκός τραγουδιστής Γεράσιμος Ανδρεάτος.

Στα κείμενα του βραβευμένου συγγραφέα και ποιητή Γιώργου Μπλάνα, τα οποία γράφτηκαν για την παράσταση, ο Μίκης Θεοδωράκης, ως μουσική συνείδηση στο ξύπνημά της, συνομιλεί με την Ελλάδα και ανακαλύπτει την απεραντοσύνη του προσώπου της, την πανάρχαια αίσθηση της γης και του ουρανού και των ανθρώπων, που κλείνουν τα τραγούδια της. Και ορθώνεται και φτιάχνει ένα γιγάντιο τραγούδι με μυριάδες φωνές.

Μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει τραγούδια από τους ποιητικούς κύκλους «Μικρές Κυκλάδες», «Επιτάφιος», «Άξιον εστί», «Επιφάνεια», «Όμορφη πόλη», «Αρχιπέλαγος», «Πολιτεία», «Λιποτάκτες», «Χαιρετισμοί» και «Γειτονιά των Αγγέλων», σε χορωδιακή διασκευή και ενορχήστρωση για συμφωνική μαντολινάτα του Παναγή Μπαρμπάτη.

Πληροφορίες

Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος: 15 ευρώ, σπουδαστικά - ανέργων: 10 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: καταστήματα Seven Spots, Reload, Media Markt και σε όλα τα σημεία του δικτύου της viva, τηλεφωνικά: 211 1010050 και 11876, ηλεκτρονικά: viva.gr.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης